GündemEğitimİlçe Haberleri

KUR’AN-I KERİM’İ EN GÜZEL OKUYAN SEÇİLDİ

İmam Hatip Ortaokulları arasında her yıl düzenlenen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İl Finali” Karesi AVM’de gerçekleştirildi.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilgi, istidat ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmeleri, mesleki yeterliliklerinin, özgüven duygularının geliştirilmesi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen bu yarışmalara katılan tüm öğrencileri, onları yetiştiren öğretmenleri ve ailelerini tebrik ederek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının İl Finalini gerçekleştirdik. Bu, kaybedeni olmayan bir yarışma. Öğrencilerimizin, yaşayan Kur’an olan Peygamber Efendimizin örnekliğiyle hayatlarını idame ettirmelerini, Kur’an’ı hayatlarının rehberi yapmalarını diliyor; başta aileleri olmak üzere öğrencilerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 23 öğrencinin yarıştığı yarışmada Gönen Gönenli Mehmet Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Musab Zeki Mog birinci; Karesi Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kudret Eren Dursun ikinci; Bandırma İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Y. Ekrem Özgören üçüncü oldu.

Ömer Faruk Bol Anadolu İmam Hatip Okul Müdürü Ali Tanrıkulu ‘’Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anarken Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz Okulumuza ismi verilen Şehit Polis Memuru Ömer Faruk Bol anısına ilimiz imam hatip ortaokulu öğrencileri arasında her okulun birincilerinin katıldığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayesinde böyle bir yarışma düzenleyerek şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız, ruhları şad olsun.’’ dedi“Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Müftüsü Ramazan Topcan ve protokol üyeleri tarafından hediye takdiminin ardından program sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu