GündemEkonomi

“KÜRESEL HEDEFLER” EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şubesi tarafından kurulan ‘‘Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Kalkınma’’ birimi öncülüğünde ‘Küresel Hedefler’ eğitimi başlatılıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız; Bölgenin 2023 hedefleri kapsamında; katma değerli ürün oluşturma, rekabet gücünü artırma, endüstri 4.0 gibi konularda kapasite ve farkındalık düzeyini artırmak amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini anlatacaklarını belirtti. Başkan Tuncay Yıldız, yaptığı açıklamada; ‘‘Küresel Hedefler toplamda 17 ana hedeften oluşmaktadır. Bu hedefler ayrıca 169 alt hedefi ve 300’den fazlada göstergeyi içermektedir. Hedeflerin 16 tanesini başarmak adına en sona konulan ‘’Hedef 17: Hedefler için iş birliği ve ortaklıklar’’ kurulması maddesi şehrimizin kalkınması ve istihdam yaratması için büyük önem arz etmektedir. Küresel hedeflerin herkese anlatılması ve bu anlatımlar sonucunda yerelde bilinir ve uygulanır hale gelebilmeleri için; Küresel Hedefler’i anlatan eğitimler vermeye başlıyoruz.

Hedeflerin yerelleştirilmesi adına, MÜSİAD Balıkesir olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vermeye başlayacağımız eğitimlerde önceliği üniversite öğrencilerine veriyoruz. Amacımız öğrencilerin kariyer planlarını şekillendirme de yardımcı olmaktır. Kendi üyelerimize de özel eğitimler vereceğiz. Balıkesir’imizde talep eden herkese eğitim vermeyi amaçlıyoruz.Eğitimler sonunda anket çalışması yapıp, sonuçlarını raporlayarak ilgili kurumlarla paylaşacağız. Böylece Balıkesir’de Küresel Hedefler üzerine yapılacak teknik bir çalıştayı hayata geçirmek adına alt yapıyı oluşturmuş olacağız’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu