GündemSiyasetTürkiye Gündemi

KURULTAY İÇİN KAÇ DELEGENİN İMZASI GEREKİYOR?

Olağanüstü kurultay için 2018 Mart ayında yapılan 19. Olağanüstü Kurultay’daki delege sayısı göz önüne alındığında, 260 delegenin noter onaylı oyu gerekiyor. Ancak bu sayı kurultayın seçimli olmasını sağlamıyor. Tüzüğe göre, olağanüstü kongreyi isteyenlerin sayısı kongre üyeleri tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise olağanüstü kongrenin gündemine güven oylaması ve seçim maddeleri konulabiliyor. Son kurultay göz önüne alındığında 650 civarında delegeye ihtiyaç bulunuyor.

İNCE “YENİLGİYİ KABUL EDEMEYEN YENEMEZ”

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce: “Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin.”dedi.İnce Gizli ajandalarım, gizli planlarım yok diyerek; Sayın Genel Başkan’a yaptığım teklifi de milletle paylaştım. Karışma falan yok.” İfadelerini kullandı.

CHP KARIŞMADI BEN TEKLİFTE BULUNDUM

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin Erzurum’da açıklamalarda bulundu. Çeşitli haber kaynaklarından derlenen ortak habere göre, CHP’nin karıştığı iddialarına ilişkin açıklamada bulunan İnce, şunları kaydetti: “Hayır olur mu, CHP karışmadı. Tam tersine biz Sayın Genel Başkan’la bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde eşlerimizle yemek yedik. Ben Sayın Genel Başkan’a bir teklifte bulundum, onu da basınla paylaştım. Gizlim saklım yok, gizli ajandalarım, gizli planlarım yok. Bu millete hiç yalan söylemeyeceğime söz verdim. Sayın Genel Başkan’a yaptığım teklifi de milletle paylaştım. Karışma falan yok.”

CHP’DE İNCE ÇİZGİDE YÜRÜYENLER

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği yemekte, “İsterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum.” dediğini aktaran Muharrem İnce, parti kulislerini hareketlendirdi. Bu açıklama, genel merkez tarafından “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirildi. Ancak partiden “kurultay yok” açıklaması yapılsa da delegeler arasında hareketlilik yaşanmaya başladı. İnce’nin açıklamasının ardından, farklı illerde bazı kurultay delegeleri sosyal medya üzerinden “kurultay çağrısı” yapan videolar paylaşmaya başladı. CHP’nin bazı il başkanlarının da Muharrem İnce’yi destekleyerek, kurultay çağrısı yaptığı biliniyor. Daha önce de aralarında Nur Serter, Şahin Mengü, Kemal Anadol gibi isimlerin yer aldığı 9 Eylül Platformu, kurultay çağrısı yapmıştı.

“9 EYLÜL’E KADAR HAZIRLIKLARINIZI YAPIN”

 

9 Eylül günü bir kampanya başlatacağını belirten İnce, “1 yıl sürecek kampanya. CHP’nin 1 milyon 250 bin üyesi var. Kampanyam şu; 18 ile 35 yaş arasında 1 milyon 250 bin genç istiyorum partiye. 9 Eylül’e kadar hazırlıklarınızı yapın. 2019’a kadar yaşı dolacaklar var. Hedef 15 milyon oyu 30 milyon yapmak” şeklinde konuştu.

 

“GÖLGE KABİNE KURACAĞIZ”

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuracağı hükümeti işaret eden İnce, “Gölge kabine kuracağız. Takip edeceğiz, nefesim ensesinde olacak” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu