Gündem

KUVAYİ MİLLİYE GÜNÜ

Balıkesir’de, Kuva-yi Millîye Günü programı düzenlendi. Bu yıl 17.’si düzenlenen program, Adnan Menderes Mahallesi girişindeki Kuva-yi Millîye Anıtı önünde yapıldı.

Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu tarafından Kuva-yi Milliye Anıtı’na Türkiye çelengi sunuldu.

MİLLİ DURUŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’in, ülkesinin istiklali için varını yoğunu canı pahasına bu vatan toprakları için feda etmeye hazır olduğunu ifade etti. Başkan Kafaoğlu, “Balıkesir, vatanperver ruhunu 15 Temmuz’da olduğu gibi Zeytindalı Harekâtı’nda da sergilemiş olduğu millî ve onurlu duruş ile sonuna kadar göstermiştir. Bu topraklarda yaşayan herkes bu nadide vatanın elde edilmesinde zorluklarla mücadele edilerek, bugünlere gelindiğinin bilincindedir. Şehrimizin her evladı, yetiştiği konum ve tarih itibariyle Kuva-yi Milliye şuurunu yaşatmak için çalışmaktadır.

Dün millî mücadele yıllarının kahramanları, şanlı ecdadımız hangi iç ve dış düşmanlarla mücadele etmişler ise bugün bizlerde aynı maskeye bürünmüş hainler ile mücadele etmekteyiz. Geçmişte, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için geçit vermediğimiz bu topraklarda bugünde asla geçit vermeyeceğimizin bilincindeyiz.

SON NEFESE KADAR

Kuva-yi Milliye’nin Başkenti Balıkesir’imize sahip çıkmaya Cenab-ı Allah’ın izniyle inşallah, son nefesimize kadar devam edeceğiz. Bu bağlamda Kuva-yi Milliye ateşinin ilk kez Balıkesir’de yakıldığı bu tarihi gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm Kahraman Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anar, İstiklaline tutkuyla bağlı olan Tüm Balıkesirli Hemşehrilerimizin Kuva-yi Milliye Gününü Kutlarım.”dedi.Konuşmanın ardından törenler Vali Yazıcı, Başkan Kafaoğlu ve Tuğgeneral Turan’ın gaziler ile hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

KALABALIK BİR DAVETLİ GURUBU KATILDI

Törene Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Haydar Filiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Ali Hulusi Karakuz, Gaziler, mülki ve askeri erkânla öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu