GündemSiyaset

Lideri Sevebilirsiniz Ama Evet Demeyin

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve yönetimi 16 Nisan referandum çalışması kapsamında çalışmalarını tam kadro aralıksız sürdürüyor. Çalışmalarına Susurluk Merkez-Göbel ve Bigadiç Beğendikler-İskele mahallelerinde devam ettiler.

 

 

 

CHP İl Başkanı girilen kahvehanelerde konuşmaya başlamadan önce kahve sahiplerine Türk bayrağı hediye ederek havayı yumuşatıp konuşmaya şöyle başladı;  Sevgili hemşehrilerim bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Bir partiyi partinin liderini sevebilirsiniz. Ama bugün vatan günüdür. Anayasa’yı belirliyoruz. Herkesin iyi düşünmesi lazım. Bu mesele parti meselesi değil Vatan meselesidir, bayrak meselesidir.

 

Şimdi bütün yetkileri bir kişiye veriyorlar. Yasadaki 16. Ve 123. Maddeye ilave yapılarak tek kişi isterse bir kararname ile her hangi bir yerde kamu tüzel kişiliği oluşturabiliyor. Kamu tüzel kişiliği altında istediği vilayetleri birleştirebilir. ‘Başına da şu kişiyi getiriyorum, bayrağı da şu olacak.’diyebilir. Bu yetkiyi vermek istiyorlar. Bu şekilde eyaletlere bölünmenin önü açılıyor.

 

Devlette çift başlılığı kaldıracağız diyorlar. Çift başlılık yok ki. Asıl getirilmek istenen sistem ile çift başlılık olacal. Başkan aynı zamanda partinin genel başkanı olacak. Ayrıca tarafsız olma lüksü ortadan kalkacak.Milletvekili sayısını 50 arttıracaklar, 187 trilyon ödeyeceğiz. Vekil aynı zamanda bakan olamadığı için bu sayı 50’den de fazla. Bunun parası kimden çıkacak? Senden benden yani bu milletten çıkacak. Evine ekmek götürmek için akşama kadar çalışan vatandaşımdan çıkacak. İlla bir yere harcanacaksa emeklilere ver, askeri ücreti yükselt. Eğitime, bilime yatır.

 

MECLİS YANİ MİLLET YOK SAYILACAK

 

Bu Anayasa değişikliğiyle bize deniliyor ki sizin akıl kullanmanıza gerek yok. Bir kişi sizin yerinize düşünecek. Bir kişi karar verecek hepimiz ona uyacağız. Bu yetkinin verilmesini doğru bulmuyorsanız sandıkta, HAYIR oyunu kullanın.

 

Vekillik yaşının 18′ e indiriliyor. Da bu benim köylü vatandaşımın çocuğu için değil ki.  Benim çocuğum El Bab’a gidiyor PKK’yla savaşıyor şehit oluyor. Ankara’daki beylerin çocukları hem vekil olacak, hem askerlikten muhaf olacak eğer buna hayır diyorsanız gidip lütfen Hayır oyu kullanın.

 

Evet dersek güçlü Türkiye olacakmış, evet dersek terör bitecekmiş, ekomomi düzelecekmiş, gülerler adama. 15 yıldır iktidarda olan onlar idi, niye bu zamana kadar düzeltmediler! Tercihiniz ne olursa olsun evet dersek iki madde hariç iki buçuk yıl sonra girecek olan bu sistem ile güçlü Türkiye nasıl olacak, terör nasıl bitecek, ekonomi nasıl düzelecek lütfen evet için gelenlere sorun? Elinizi vicdanınıza koyarak kendinize sorun ‘Bu anayasa  hayatımızda neyi değiştirecek? Askeri ücretimi yükseltecek, emeklinin maaşımı yükselecek, mazot parası mı düşecek, ben evime daha mı iyi bakacağım?

 

‘Hayır’ın ‘Hayır’lı yanı vardı. Meclis’e sahip çıkacaktır. Hayır bu kadar önemlidir. ‘Evet’in vebali vardır. Demokrasiyi askıya alacak. Tek bir gerekçe olmadan Meclis’i fesh etme yetkisi vardır.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu