Gündem

MAHALLESİNİN HİZMETKÂRI MUHTARLARIMIZ

Balıkesir Toplum ve Medya Merkezi Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek Balıkesir ve mahallelerinde görev yapan muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

TOPLUMUN SESİ OLMAK

Mahallesinin sesi olan muhtarların elzem bir sorumluluk üstlendiklerini belirten A.Akyürek,1829 yılından buyana, faaliyetlerini etkin ve bir köprü üzerinde uğraş vererek sürdüren muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi. Rahmetli olan muhtarlarımızın mekânı cennet olsun .Ve bugünün yaşayan can damarımız olan muhtarlarına, toplumsal faaliyetlerde mahallenin sesi olan muhtarlarımızın seslerini her daim duymak istediğimizi belirtmek istiyorum. Muhtarlarda yapılan bir seçimle toplumun bir parçasının öne çıkardığı hizmet adamları ve kadınları “muhtarım sensin” denilerek mahallelisinin isteği doğrultusunda göreve başlayabiliyor. Bu doğrultuda sevilen, toplumla barışık ve duyarlı olan kazanıyor. Önümüzde yerel seçim takviminde yine yerini alacak olanlar devam edecek ve etmeyecek yerine yeni gelecek hizmetkarlar var. Gönül adamları var. Ben şahsım ve yönetimim adına şimdiden hak eden ve duyarlı olan, gönlünü halka veren kazansın diyorum.

BALIKESİR’İN MUHTARLARI ETKİN

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesmizin başında olan muhtarlarımız, Balıkesir’de de mahallesinin isteklerini gerek yerel yönetim ve gerekse kamu kurum ve kuruluşlarına, STK’lara ve benzeri istek doğrultusundaki görev birimlerine seslerini duyuruyor. Bir aracı görevini üstlenerek isteğini alabilene kadar taviz vermiyor. Balıkesir’in muhtarları etkin. Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığı sağlayarak “bu mahallede yaşayan bir toplum var” diyor. Muhtarlar ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmalarını yürütüyor. Bizlerde Balıkesir Toplum ve Medya Merkezi olarak süreklilik arz eden bir şekilde muhtarlarımızla buluşuyoruz. Yönetim kurulum ve üyelerimizle birlikte hem toplumun içinden bir birey hem de basın aracılığı ile tüm kesimlere duyurmak için onların sesinin daha gür çıkmasını sağlamak için varız diyor ve tüm muhtarlarımıza başarı, hizmeti bol günler diliyorum.”N.Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu