Görüntülü HaberlerGündemÖzel Haberler

Mavi At’ın İzinden

MAVİ AT’IN İZİNDEN

 

Eşine az rastlanan bir kafe ‘Mavi At’. Balıkesir Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi tarafından hastaların topluma uyum sağlaması hem üretip hem çalışabilmesi için  açılan Mavi At Kafe’ye dair detayları anlatan Psikiatri Uzmanı Naim Erhan Özgüler, vatandaşlara önemli mesajlar verdi.

Mavi At Kafe’de şizofreni hastalarının tedavilerinin yanı sıra aldıkları eğitimle topluma kazandırıldıklarını da söyleyen Karesi Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Büşra Elmas, kafede büyük bir aile olduklarını dile getirdi.

 

Trieste’de 1974 yılında bir Akıl Hastanesindeki bin 200 hastanın istediği zaman dışarı çıkmasına izin verilmesiyle birlikte hastalar özgürlüklerini, birlikte yaptıkları 2,5 metre yüksekliğindeki, ahşaptan mavi bir atla simgeleştirdiler. Özgürlüğün mavi bir ata yüklenen anlamı ifade ettiği günümüzde Balıkesir’de bulunan Mavi At Kafe, yaptığı çalışmalar nedeniyle ilgiliyle takip ediliyor. Balıkesir Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Doktorlarından Umut Karasu öncülüğünde kurulan Mavi At Kafe, şizofreni hastalarının rehabilitasyon sürecine katkı sağladığı gibi topluma kazandırılmalarında da önemli rol oynuyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu