GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

MECLİSTE YEMİN TÖRENİ

600 milletvekili ilkkez yemin töreni için Genel Kurula geldi. Mecliste milletvekili sayısının artması ile oturma düzeni de değişti.

En çok milletvekiline sahip AK Parti ilk sırada başkanlık divanına göre sol tarafta yer aldı. CHP’li vekiller 2. MHP’li vekiller 3.BDP’li vekiller 4.ve iyi Parti’li vekillerse 5.sıraya oturdu. Genel Kuruldaki değişiklik kafa karışıklığı da yarattı. CHP’lideri Kemal Kılıçdaroğlu her dönem alışık olduğu, HDP’li vekillerin oturduğu sıraya yöneldi. Kııçdaroğlu CHP’li vekillerin kendisini alkışlamasıyla hatasını fark etti. İyi Parti ve MHP sıraları ile ilk temas genel kurulun ilk günü yaşandı. Grupların yan yana oturduğu salonda Devlet Bahçeli ve Koray Aydın kısa süreli sohbet etti.600 milletvekili ilkkez yemin töreni için Genel Kurula geldi. Mecliste milletvekili sayısının artması ile oturma düzeni de değişti. En çok milletvekiline sahip AK Parti ilk sırada başkanlık divanına göre sol tarafta yer aldı.

CHP’li vekiller 2. MHP’li vekiller 3.BDP’li vekiller 4.ve iyi Parti’li vekillerse 5.sıraya oturdu. Genel Kuruldaki değişiklik kafa karışıklığı da yarattı. CHP’lideri Kemal Kılıçdaroğlu her dönem alışık olduğu, HDP’li vekillerin oturduğu sıraya yöneldi. Kııçdaroğlu CHP’li vekillerin kendisini alkışlamasıyla hatasını fark etti. İyi Parti ve MHP sıraları ile ilk temas genel kurulun ilk günü yaşandı. Grupların yan yana oturduğu salonda Devlet Bahçeli ve Koray Aydın kısa süreli sohbet etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan locada ki yerini alırken Milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Yanında Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman vardı. Meclis Başkanlığı koltuğunda oturan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz açılışı yaptı (En yaşlı milletvekili olarak) Geçirdiği kaza nedeni ile Yılmaz ayakta duramadığını ifade etti. Açılış konuşmasını oturarak yaptı. Yemin töreninde öncelik mazereti olan vekillere verildi. İlk yemini tekerlekli sandalyesi ile gelen Musa Piroğlu yaptı.(İstanbul milletvekili)Vekillerin heyecanlı oldukları gözlendi. Yemin yazısını okumakta zorlananlar oldu. Yemin töreni 10 buçuk saat sürdü. CHP Milletvekili Deniz Baykal sağlık sorunları nedeniyle yemin törenine de katılamadı.

CHP lideri ve MHP Lideri milletvekillerinin yemin törenini sonuna kadar takip etti.Meclis saat 16:30’da bugün toplanmak üzere kapatıldı.Balıkesir Milletvekilleri takılmadan kusursuz bir şekilde yemin etti. Balıkesir Milletvekili olan Belgin Gökçe Uygur ve Mutlu Aydemir’e olan sosyal medya desteği dikkat çekerken Adil Çelik, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey’de Ankara kulislerinin konuşulan isimleri oldu. “Balıkesir Ankara’da verimli bir iletişim kurdu” yorumları yapılırken Balıkesir kulislerinde ayrımcı dedikodularda yok değil. İl Başkanı Hasan Demiraslan “BEN”değil “BİZ”olabilmeli yorumları yapılıyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu