GündemSiyaset

“MEMLEKETE HİZMETİN CİNSİYETİ OLMAZ”

SEMA KIRCI: “MEMLEKETE HİZMETİN CİNSİYETİ OLMAZ”

MİLLETVEKİLİ KIRCI, BALIKESİR7İN KADIN MİLLETVEKİLİ SAYISININ ARTMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, hizmette cinsiyet ayrımı yapılamayacağını söyledi. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, önümüzdeki dönemde Balıkesir’in mecliste en az iki kadın milletvekili ile temsil edilmesi gerektiğini belirtti.
Önceki gün gerçekleşen AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları olağan kongresinde konuşan Sema Kırcı, Balıkesir’in TBMM’ne kadın milletvekili gönderen ilk illerden biri olduğunu hatırlattı. Milletvekili Kırcı, “1935 seçimlerinde TBMM’ne giren 17 isimden biri Balıkesir’den Sabiha Gökçül Erbay’dı. Yıllar sonra bizim partimizden Ayşe Akbaş hanım meclis çatısı altına girebilme şansını yakalamıştı. Kadın temsili konusunda Türkiye’ye öncülük etmiş olan Balıkesir yeni dönemde iki kadın milletvekili ile temsil edilmeli. Memlekete hizmetin cinsiyeti olmaz. AK Parti’yi anlamak isteyenler bu başarının sırrını çözmek isteyenler Kadın Kollarımıza baksın. Buradan tüm kadınlarımıza sesleniyorum, gerek yerel yönetim mekanizmalarında, gerekse Milletvekilliğinde artık daha fazla söz sahibi olmamızın vaktidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınların siyasi karar alma mekanizmalarında daha etkin olmaları için her türlü desteği vermektedir. Bize düşen cesaret ve özgüvenle bu kulvarda yer almak için daha çok gayret göstermektir” dedi.
“BU TOPRAKLARDA AMELİYATA MÜSAADE ETMEYİZ”

Türk kadınının evinde anne; işinde pilot, asker, doktor, hukukçu, sanatçı, kaymakam, milletvekili olduğunu söyleyen Sema Kırcı, şunları söyledi; “Kadınlarımız yeri geldi mi vatan savunmasını da yapar, toprağını çiğnetmez. Türkan Türkmen Tekin üzerine sürülen bir tankın altında kalarak şehit oldu. Safiye Bayat Boğaziçi Köprüsü’nde darbecilere korkusuzca meydan okudu. Köprüyü tutan darbecilerin karşısına tek başına çıktı. Kadınlarımız, Genelkurmay’ın önünde, Gölbaşı’nda, köprüde, havalimanında her yerdeydiler. Direksiyonuna geçtiği kamyonla Taksim’e vatandaşları taşıyan Şerife Boz’u nasıl unutabiliriz. Ülkemize yönelik tehditler 15 Temmuz’da bitmedi, bu kez sınır ötesindeki hain terörle mücadele ediyoruz. Biz seçimlerde milletimizden ülkemizin bekasını korumanın yetkisini aldık. Bu topraklarda ameliyata müsaade etmeyiz. Operasyona giden askerlerimize “Ayaklarına taş değmesin” diyen Yörük Ana gibi nice kadınımızın duasını arkasına alan ordumuz inşallah tez zamanda zafere ulaşacak.”
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu