GündemEkonomi

“MEMUR MAAŞLARI MUM GİBİ ERİYOR”

Türk Büro-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sıtkı Alkan, Bir taraftan fırsatçıların ürünlere yaptığı fahiş zamlar tartışılırken harcama kalemlerinde yaşanan fiyat artışlarının memur maaşlarını bir mum gibi erittiği ortaya çıktı” dedi.

Alkan, “Geçtiğimiz gün açıklanan eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarının ardından Türk Büro-Sen’in yaptığı araştırma memur maaşlarının alım gücündeki çöküşü gözler önüne serdi. Türk Büro-Sen’in yaptığı araştırma çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı: Memur sofrasından aylık 106,5 ekmek eksildi” diye konuştu.

 “MEMUR MAAŞLAR ORTALAMA YÜZDE 9,7 ERİDİ”

Araştırmada memur maaşlarında gıda, temizlik, elektrik, ısınma gibi zorunlu giderlerinde yüzde elliye varan oranlarda erime yaşandığı belirlendi. Memurların alım gücü; son bir yıl içinde karpuz karşısında yüzde 48,2, domateste yüzde 45,2, salatalıkta yüzde 37, kuru soğanda yüzde 32,3 yumurta karşısında ise yüzde 24,6 oranında değer kaybetti.

Araştırmada geçtiğimiz eylül ayından bugüne değin enflasyon farkı da dahil olmak üzere memur maaşları yüzde 14,8 oranında artarken aynı dönemde yıllık enflasyonun yüzde 24,5’e ulaştığına dikkat çekildi ve memur  maaşlarının ortalama yüzde 9,7 eridiği ifade edildi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu