GündemÖzel Haberler

Memur-Sen’de hazırlık

Gür, “Memur Sen 16 Nisan’da tarafını net bir şekilde belli etti. Biz Memur Sen olarak her zaman Devletin tarafında olduk. Referandum sonuçları bizim açımızdan güzel. Sonuçta 50+1 ile de olsa geçmiş olması güzel” ifadelerine yer verdi.

 

 

“İlk sendikal anlamda sözleşmenin yapıldığı  yer”

 

1 Mayıs için Kütahya’da toplanacaklarını belirten Gür, “Referandum bitti. Biz kendi gündemimize döndük. Şu anda önümüzde iki plan ve programımız var. Birincisi 1 Mayıs programı. 1 Mayıs’ı Memur Sen olarak Kütahya’da kutlayacağız. Tüm Türkiye memur sen olarak, Memur Sen Konfederasyonu Kütahya’da kutlama kararı aldı. Daha önce Çanakkale’de idi. Bizim öyle bir Taksim ısrarımız olmadı. Biz kaldırım taşı söküp, cam çerçeve indirip sendikacılık yapmıyoruz.Memur Sen ile birlikte sendikacılık anlayışı da değişti. Kütahya’da yapmamızın özel bir sebebi de var. Kütahya bizim Memur Sen olarak tarihte ilk sendikal anlamda sözleşmenin yapıldığı bir yer. Bu sebeple biz bu ilimizi önemsiyoruz ve Memur Sen olarak Balıkesir’den 10 otobüsün üzerinde bir katılım sağlayacağız. Üyelerimizden, temsilcilerimizden, müthiş bir rağbet var. Biz 1 Mayıs emekçi bayramını Kütahya’da tüm diğer illerden ve Ankara’dan gelen genel başkanlarımız ile beraber kutlayacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımız var” dedi.

 

“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

 

Gür, “İkinci programımız ve bizim için önemli hazırlık olan 2 yılda bir yapılan toplu sözleşmeler. Daha önce toplu görüşmelerde Memur Sen sayesinde toplu sözleşmeye döndü. 11 iş kolumuzun 11’inde de yetkili olmamız nedeni ile Memur Sen yine büyük bir sorumluluğun altına girdi. 2017 Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşmeler 2018 ve 2019’u kapsayacak şekilde olacak. Bizim 1 milyonun üzerinde üyemiz olmasına rağmen tüm memurların, memur emeklilerinin, taleplerini biz masaya koyacağız. 5 milyon kişi yapıyor. Aileleri ile katarsak 20 milyon insanı orada biz temsil ediyoruz. Biz bunun sorumluluğunun bilincindeyiz. 2011 yılından itibaren memur bize güvendi, inandı. Bizi 11 iş kolu da hep yetkili sendika olarak seçti. Biz bunu toplu sözleşme masasında üyemizin taleplerini iktidar ile, hükümet ile görüşerek haklarını koruma adına o masada kazanımlar ile kalkmayı talep ediyoruz ve bununla ilgili hazırlıklarımız da yapıyoruz. Hem Balıkesir’de hem Ankara’da gerekli çalışmalarımızı başlattık. Neticelendirdikten sonra önce üyelerimiz ile paylaşacağız. Sonra da toplu sözleşme masasında üyelerimizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Biz yetkili sendika olarak bütün talepleri masaya yatırıp hükümet ile ciddi bir pazarlık içinde olacağız. Hem zam oranlarını görüşeceğiz. Hem de kurumsal anlamda toplu sözleşme masasında çözümlenmesi gereken sorunları çözmek için mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

“Kazanımlar tüm memurlara ait”

 

Gür, “Bizim muhatabımız iktidar. İktidarın da muhatabı yetkili sendika. O yüzden biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Yetkili sendika olarak hem üyelerimizin hem de diğer tüm memurların sendika üyesi olsun olmasın, ayrıca emeklilerimizin taleplerini toplu sözleşme masasında gündeme getireceğiz. Hükümet toplu sözleşme masasına yetkili sendikalar ile oturuyor. Yetkili olmayan diğer sendikaların söz söyleme hakları olmuyor. Az önce de değindiğim gibi o toplu sözleşmede sadece Memur Sen ve hükümetin imzası oluyor. Kazanımlar sadece Memur Sen’e ait değil. Tüm memurlara ait ama kazanımları sağlayan biz oluyoruz. Bu 2011 yılından sonra tüm iş kollarımızda yetkiyi memur bize verdi. Bu da üye sayısıyla alakalı en fazla üyeye sahip sendika 15 Mayıs’ta belirleniyor. Ağustos ayındaki toplu sözleşmelerde yetkili sendikayı hükümet çağırıyor. Memur bizden memnun ki yine bizi yetkili yaptı. Biz de bu sorumluluğumuzun bilincinde memurumuzun, çalışanların haklarını koruma adına mücadelemizi sürdürüyoruz ve bunda devam edeceğiz” dedi.

 

“Daha güzel şartlarda yaşamalarını istiyoruz”

 

Emekliler için de taleplerinin olduğunu dile getiren gür, “Son yapılan değişiklikler ile artık toplu sözleşme masasındaki taleplere emekliler de katıldı. Emeklilerin taleplerini de yine Memur Sen vasıtasında iletiliyor. Onlarla da ilgili de çalışmalarımızı yapıyoruz. Emeklilerimizin sıkıntıları, taleplerinim, özlük haklarının daha iyi olması ile ilgili. Çünkü emeklilerimiz yıllarını, gençliğini, ömrünü devlete vermiş ve emekli olduğunda da ikinci bir iş yapmasını istemiyoruz. Taleplerimizi madde madde gündem getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Ankara’da yatıp kalkacağız”

 

Talepleri gündeme getirmek için “Ankara’da yatıp kalkacağız” diyen Gür, “11 iş kolumuza bakarsak, sağlık camiasının sorunları, eğitim, maliye çalışanlarının ve mahkeme kararı ile TSK’daki, MSB’deki ve Emniyetteki sivil memurlar da sendika üyesi olabilme hakkına sahip oldu. Onların da taleplerine biz gündeme getireceğiz. Oradaki arkadaşlarımız da yıllardır sendikalı olamamanın vermiş olduğu durumdan ötürü sıkıntıları çok. Bunlarla ilgili çalıştaylar düzenliyoruz. Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışanlar sivil memur arkadaşlar ile birlikte oturup çalıştaylar düzenliyoruz. Temsilciler ile düzenli olarak görüşmeler yapıyoruz. Talepleri bize iletiyorlar ve biz de bunları rapor haline getirip Ankara’da gündeme getiriyoruz. 1 mayıstan sonra bu çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. Ağustosa kadar biz devamlı Ankara’da yatıp kalkacağız. Talepleri güzel bir rapor haline getirip muhatapları ile görüşeceğiz” şeklinde konuştu. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu