Ekonomi

MEMURA ÇIKAN KAZANIMLAR

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, toplu sözleşme metninin kamu çalışanları ve memur emeklileri için birçok iyileştirmeyi barındırdığını anlatarak, “Sözleşme metnimizde 258 madde üzerinde uzlaştık. Bu, bugüne kadarki süreçlerde ulaşılan en yüksek noktadır” dedi.

 

Sarıeroğlu, kazanımlar konusunda şu bilgileri verdi:

 

20 GÜN HAC İZNİ: Hacca gitmek isteyen ve hac kurasında adı çıkan kamu görevlilerine 20 günlük ücretsiz izin hakkı tanındığını vurguladı.

ÖĞRETMENE İYİ HABER: Öğretim yılına hazırlık ödeneklerine ciddi miktarlarda artış gerçekleştirdik.

İLAVE TAZMİNAT: Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nde, Meteoroloji’de, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde çalışan personele ilave havacılık tazminatı verilmesini sağladık.

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİNE ZAM: Fazla çalışma ücretlerini artırdık.

4C’LİYE EK ÖDEME ARTIŞI: 4C’li personelimize yapılan ek ödeme miktarlarında yükseltmelere gittik.

KREŞ KOLAYLIĞI: Kreş imkanlarının geliştirilmesiyle ilgili hususları metne koyduk.

ARAZİDE ÇALIŞANLAR: Arazide çalışan kamu görevlerimize yönelik düzenlemelerimiz gerçekleşti.

ULAŞIM İMKANI: Çalışanlarımızın servis ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili imkanlarının geliştirilmesiyle ilgili düzenlemelere yer verildi.

BAYRAMDA EK ÖDEME: Resmi ve dini bayram günlerinde görev yapan çalışanların fazla mesailerinin artırılması bu dönemdeki kazanımlardan…

ZABITAYA-İTFAİYECİYE İYİ HABER: Belediyelerin bel kemiği olan zabıta ve itfaiye personelinin sosyal haklarında iyileştirme gerçekleştirdik.

 

TEKLİF YÜZDE 40 ARTTI

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise şu açıklamayı yaptı: “2018’in ilk 6 ayı için yapılan ilk teklif yüzde 33, ikinci 6 ayı için yapılan teklif ise yüzde 16 artırılmış, böylece 2018’e ait kümülatif zam oranında ilk teklife göre yüzde 25 artış gerçekleşmiştir. 2019’un ilk 6 ayı için yapılan ilk teklif yüzde 33, ikinci 6 ay için yapılan ilk teklif yüzde 66 artırılmış, böylece 2019’a ait kümülatif zam oranında, ilk teklife göre yüzde 50 artış gerçekleşmiştir. 2 yıllık kümülatif zam oranında ilk teklifte oran yüzde 12.5 iken, imza altına alacağımız oranı yüzde 17.54 olmuştur. Bu şekilde kümülatif artış oranında yüzde 40 artış sağlanmıştır.”

 

ENGELLİYE EV İMKANI

Bakan Sarıeroğlu, engelli kamu personelinin de bu sözleşmede öncelikli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Onlar için mesleki uyum eğitimi koyduk. Çalışma alanlarının fiziki imkanlarının engelli kardeşlerimiz için düzenlenmesine yönelik hükümlerimiz yer aldı. Kamu konutlarından engelli kamu görevlilerinin öncelikli faydalanmasına yönelik hükümlerimiz söz konusu. Yine engelli kamu görevlilerimizin kendi görev alanlarının dışında bir yerde görevlendirilmeleri halinde yanlarında refakatçi bulundurmalarına ilişkin bir imkan bu toplu sözleşmemizde yer aldı. Engelli çocuğu bulunan çalışanlarımıza çocuk yardımı ödeneğinde çok ciddi miktarda artış gerçekleştirdik.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu