GündemDünyadan Haberler

MESLEKTAŞLARI MEHMET AKİF’İ UNUTMADI

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası tarafından İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ölümünün 82. Yıl dönümü nedeniyle Zağnospaşa Camisinde mevlid okutularak pilav-ayran hayrı yapıldı.

Balıkesir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüdai Tanrıkulu ve Yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen mevlidin ardından Zağnospaşa Meydanı’nda pilav ve ayran dağıtıldı. Mehmet Akif’in çok yüce bir değer olduğunu söyleyen Başkan Hüdai Tanrıkulu şu açıklamalarda bulundu;‘‘İstiklal Marşımızın yazarı, milli şair, Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini yapmış bir hafız, milletvekili, Hasan Basri Çantay’ın yakın dostu, spora meraklı özellikle güreş sporuna karşı özel bir ilgisi olan, Halkalı Baytar Mektebini birincilikle bitirmiş bir Veteriner Hekim meslektaşımız Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 82. Yıl dönümünde kendisini rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ruhu şad olsun. ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyen Akif’in Zağnos Paşa Camiinde vermiş olduğu Balıkesir vaazı Milli Mücadelenin ateşi, Karesi şiiri ise Balıkesir’e olan sevdasını dile getirmektedir.

Adalet, doğruluk ve haktan yana bir anlayışa sahip olan Akif dönemin bakanlık müdürü Abdullah Efendiye yapılan haksızlıktan dolayı 20 yıllık görevinden bir an bile düşünmeden istifa etmiştir. Ankara soğuğunda sırtında paltosu yokken üzerindeki paltoyu çıkarıp Akif’e veren kadim dostu Ahmet Şefik Kolaylı da bir veteriner hekimdir. Balıkesir Veteriner Hekimler Odası olarak böylesi vatan, millet ve meslek aşığı bir meslektaşımızın vefatının 82. Yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyor okunan mevlid-i şerifi ve duaları ruhuna hediye ediyoruz’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu