GündemSiyaset

MHP’DEN ŞÜHEDAYA VEFA..

MEHMETÇİK VE ŞEHİTLER İÇİN KURBAN KESİLDİ,  LOKMA DÖKÜLDÜ


MHP Afrin’de görev yapan Mehmetçikler ve tüm şehitlerimiz için lokma dağıttı, kurbanlar kesti. Paşa Cami önünde yüzlerce vatandaşın katıldığı programa AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katılarak destek verdiler.

SUAT PAR: “YEDİ DÜVELLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Teşkilatı, Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtını başarıyla yürüten Mehmetçiğimiz ve tüm şehitler için düzenlediği ‘Sıladan Cepheye’ isimli programda lokma hayrı düzenledi, 10 kane kurban kesildi. AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da MHP’nin programına katılarak destek verdiler.  MHP İl Başkanı Suat Par, düşmanın dünden bugüne hep aynı olduğunu söyledi. Par, “Balıkesir Milliyetçi Hareket Partisi olarak mübarek cuma gününde Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtını gerçekleştiren Mehmetçiğimiz ve tüm şehitlerimiz için şühedaya vefa anlamında Zağnospaşa Camisinde Cuma namazına müteakip lokma hayrımızı gerçekleştirdik. Hepimizin bildiği gibi binlerce yıldır Müslüman Anadolu topraklarında Haçlılarla ecdadımız büyük bir mücadeleye giriştiler. Bundan yüzyıl önce de biz yedi düvelle mücadeleye girmiştik, bugün de yedi düvelle mücadele ediyoruz. Ülkemize saldırı halindeler. Ülkemizin bekası için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de mücadele etmektedir. Biz de bu durumu desteklemek, Türk Milleti adına askerimize destek olmak için bu programı düzenledik. Günümüz siyaset yapma günü değil. Liderimizin ifadesiyle ‘Önce ülkem sonra milletim, sonra partim ve ben’ diyen anlayışı ve ‘Vatan yoksa siyaseti kime yapacağız’ anlayışını benimsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“VATANSIZ OLMAZ”

Yaptığı konuşmada şehit babasının duygulandıran konuşmasını hatırlatan MHP İl Başkanı Suat Par, “Bir şehidimizin babası şu ifadeleri kullanmıştı; ‘Anladım ki babasız duruluyor. Anladım ki anasız da oluyor. Bugün de gördüm ki evlatsız da oluyor. Ancak vatansız olmaz. Vatan sağ olsun’. Ben de sözlerime bu ifadeyle son vermek istiyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

 

OSMAN KILIÇ: “BU VATANI AYRIŞTIRMAK KİMİN HARCI?”

Partisinin ‘Sıladan Cepheye’ kampanyasına destek olmak için burada olduklarını söyleyen Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç da yaptığı konuşmada Türkiye’yi kimsenin bölemeyeceğini ifade etti. Osman Kılıç, “Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mensupları, kahraman Mehmetçiklerimiz, ülkemizin bekasına göz koyan hain terör örgütüyle mücadele içerisinde. Burada her gün şehit vermekteyiz. Bizde de kurban evlada kesilir. Mehmetçikler de bizim evladımız. Biz de dualarımızla ve bütün iyi dileklerimizle onların yanındayız. Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanlığımızın tertip etmiş olduğu ‘Sıladan Cepheye’ kampanyamıza destek olmak, askerlerimize moral vermek ve şehitlerimizin aziz hatıralarını tekrar yad etmek, her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Hep diyoruz, ‘Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı?’. Hep birlikte, ay yıldızlı bayrak altında bu mirası yaşatmak boynumuzun borcudur. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

 

HASAN DEMİRASLAN: “ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER KILSIN”

MHP İl Teşkilatının tertiplediği programa katılan AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan MHP İl Başkanı Suat Par’ı kutladı. AK Parti olarak desteklerini de ifade eden Demiraslan, “Milliyetçi Hareket Partisi’ni yapmış oldukları bu kampanyadan dolayı kutluyorum. Allah kabul etsin. Mehmetçiğimiz Afrin’de vatan, bayrak ve milletimiz için büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelelerinde Allah yardımcıları olsun. Allah tez zamanda ordumuzu muzaffer kılsın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum” dedi.

 

 

YÜCEL YILMAZ: “ DUALARIMIZLA MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”

AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, “Ben de ’Sıladan Cepheye’ adlı program için Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’nı tebrik ediyorum. Afrin’deki kahraman askerlerimizin her zaman dualarımızla yanındayız. Allah ordumuzu muzaffer kılsın” dedi.

Program kapsamında Mehmetçik ve şehitler için kesilen 10 kurbanın da vatandaşlara dağıtılacağı bildirildi.

 

MHP’nin düzenlediği lokma hayrı ve kurban kesimine MHP İl Başkanı Suat Par ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanı Halil Görmen, Karesi MHP İlçe Başkanı Osman Tümer, Altıeylül MHP İlçe Başkanı Orhan Dereli, MHP eski il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu