Özel HaberlerGündemSiyaset

Millet Adına ‘Evet’, Millet İçin ‘Evet’ Diyeceğiz

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İvrindi’de projelendirilerek hayata geçen çalışmaları anlattı ve daha yapacaklarımız var dedi. 25 Şubat’ta verilecek halk oylaması startı ile birlikte ‘Milletimiz kararını verecek ve millet için ‘Evet’ diyeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Baytar, ilçede yapımı tamamlanan yurt binası ile birlikte Okullarda ki yeniliğe de dikkat çekti. Yeni hedeflerle birlikte, yaşlı bakım evi, tarımsal alanlara verilecek cansuyu ve İvrindi’ye yeni yüz kazandırma projeleri devam ediyor’ şeklinde konuştu.

 

 

‘REHAVET İÇİNDE OLMAYACAĞIZ’

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, “Millet adına ‘evet’ diyeceğiz, millet için ‘evet’ diyeceğiz.’ dedi.

Antalya’da yapılan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısına Katılan Başkan Recai Baytar yapılan istişare toplantılarımız iyi geçti ve Bizler, Milletimizin ‘evet’ dediğine ‘evet’ diyeceğiz. Türkiye’nin ihtiyacı olan, milletimize yakışan yönetim sistemini hayata geçirmek için gün sayıyoruz. Bunu orada Başbakanımız yineledi’ şeklinde konuştu.

 

‘MİLLET DIŞ MİHRAKLARIN OYUNUNA GEÇİT VERMEZ, VERMEYECEK’

Bu yolda hepinize çok büyük işler, görevler düşüyor diyen Başkan Baytar, ‘Taleplerimizi orada bizlerde ilettik. Daha sonra Başbakanımız büyükşehir belediye başkanlarıyla da merkezde toplu açılıştan sonra ayrı bir toplantı gerçekleştirdi. Çeşitli istişareler gerçekleştirdik ve iyi bir toplantı oldu. Bir seçim startı verilecek. Ve bu seçim öncesinde dış mihraklar yine boş durmayacak ve içeride tahrik oyunlarını sürdüreceklerdir ama biz bu oyunlara geçit tanımayacağız’ ifadelerine yer verdi.

 

BAYTAR ‘HALKIMIZLA İÇ İÇE OLDUK OLACAĞIZ’

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İvrindi ve kırsalında yapılan çalışmaları anlattığı konuşmasında hem çalışmaları inceliyor hem de halkımızla istişare ederek çalışmalarımıza yön veriyoruz’ şeklinde konuştu. Baytar, ‘Halkımızla birlikte olmak bize mutluluk veriyor ve birlikte aldığımız kararlarla İvrindi büyüyor’ ifadelerine yer verdi.

 

‘MİLLET İÇİN MİLLETLE BİRLİKTE’

‘İvrindi’de halkımızın çoğu zaten kararını vermiş durumda. Yani burada bir Recep Tayyip Erdoğan faktörü var. Bunu bir defa unutmamak lazım. Büyük bir ihtimalle oy oranları millet için milletle birlikte yükselecek. Biz zaten İvrindi’de bir önceki seçimde de 3’üncü olmuştuk. Birinci Dursunbey, ikinci Kepsut, biz üçüncü olduk. Buralar muhafazakâr kesimler sıkıntı olmaz.’

 

MESLEK YÜKSEKOKULU  START ALIYOR

‘Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun inşaatı için beş yıl önce bir dernek kuruldu. Vatandaştan 150 bin civarında bir para toplandı. Temeli atıldı ama daha sonra bakıldı ki bu iş vatandaş ile olmayacak dernek fesih oldu. Buranın tapusu zaten rektörlüğe aitti. Oraya devredilmişti. Milletvekilimiz Kasım Bostanla görüştük. Onun bir sözü vardı. Sağ olsun, Kalkınma Bakanlığı’ndan 3 Trilyon gibi burada ki Yüksekokul’un inşaatı için ödenek çıkarttı. Buraya Rektör Yardımcısı Şakir Bey ile birlikte geldi ve inceleme yaptılar. Mart ayının ilk haftasında inşallah Savaştepe’deki projenin aynısı burada da uygulanmış olacak. Tip proje zaten. Ayrıca orada bahçeye kapalı spor salonu da yapacaklar. Mart ayında başlarsak bir yıl veya daha kısa bir sürede inşaatı hızlı bir şekilde Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nu tamamlamış olacağız.’

 

‘YURT İNŞAATIMIZ BİTTİ’

‘Okullar bölgesinde 4 tane inşaatımız sürüyor. Yurt inşaatımız bitti. Geçici kabulü yapıldı. Okullar bölgesinde Edip bey genel merkezdeydi.(Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur) sağolsun geçici kabulü için bir görüşme sağladı ve yapıldı. Onun yanında 24 derslik İmam Hatip bitmek üzere, çatısı yapılıyor. Çok programlı lisenin inşaatı devam ediyor. Eğitim de pekçok hamle bitmek üzere. Sağlık Meslek Lisesi şu anda eğitime devam ediyor. Ama kendi binasında değil. Onun binası da yapılıyor. Orada biliyorsunuz kapalı spor salonu bitmiş vaziyette. Onun altında da futbol sahası var. 50 dönüm hazineye ait yer var. Projesi bitmiş vaziyette ve yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yazlık düğün salonu, vatandaşın ailesi ile birlikte ızgara yapabilecekleri yerler tasarlanıyor. Alan geniş.’

 

‘SIRADA YAŞLI BAKIM EVİ VAR’

Başkan Baytar ilçede yapılan çalışmalara dair Belediye Otel ve otopark inşaatının tamamlandığını belirtti. Baytar, ‘Otopark şu anda kullanılıyor. Bir de İvrindi Birlik minibüslerinin olduğu yer var, İvrindi girişinde kötü bir görüntü oluşturuyor. İnşallah onu da birkaç ay sonra orasını da yıkıp daha düzenli bir şekilde otoparka bağlayacağız. Hedefimiz, başkanlık bitmeden bir yaşlı bakım evi yapmak. O artık bizim ihtiyacımız. Geçenlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile temasa geçtik. Görüşmeler sürüyor’ dedi.

 

İVRİNDİ’YE ÖZEL PROJELER

Hastane yeri biliyorsunuz devroldu, projesi bitti. Özel proje çiziliyor. Yol kenarında. Şu andaki mevcut hastanenin yıkım kararı çıktı. Yeni emniyet başladı, yeni hastane inşaatı başlayacak. İvrindi’ye yeni yüz kazandırıyoruz. Milletvekilimiz Mahmut Poyrazlı Adalet komisyonu ile görüşme yaptığını ve İvrindi ile Bigadiç’e adliye sözü aldığını ifade etti. Yeri de zaten vardı. 7 dönüm bir yeri vatandaşımız bağışladı. Adliye sarayımız da yapılırsa İvrindi’de değişim, gelişim zaten kaçınılmaz olacak.

 

‘TOPRAĞI SUYA KAVUŞTURACAĞIZ’

‘Barajımız bitti, sulama ihalesi yapılmıştı. Sulama ihalesini alan müteahhit bırakmıştı ve onun için yeniden ihale gerçekleştirildi. Şu anda yine Balya yolundaki alan bizim şantiye yerimiz. Oradan 6 bin metre kare yer verdik. Şu anda şantiyesini oraya kuruyor. Bu yaz itibari ile İvrindi bölgesini bitirecek. 2017 yılında. 2018 yılı’nın sonuna kadar da Gökçeyazı ovasını tamamlayacak ve 2018 yılında her yer sulanabilecek.’

 

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu