GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

MİLLETİMLE GURUR DUYUYORUM

Malum, geçen hafta ekonomimize 100 yıl sonra küresel ekonominin önemli aktörlerinden biri olan ABD tarafından adeta savaş açılarak direkt saldırıda bulunuldu.

Üstelik kur spekülasyonu zirveyi görmüşken, bizzat ABD Başkanı Trump’ın “Türkiye ile ilişkiler iyi değil” tviti ve demir ile çeliğe ek vergi koyulduğunu açıklaması ile, tıpkı teröristlerin yıkıcı bir eylem sonrası o terör eylemini sahiplenmesi gibi ülkemize açılmış ekonomik terör saldırısını sahiplendi.

Evet, bu bir ekonomik terör saldırısıdır. Buna hiç şüphe yok. Zira hafta sonu ABD’de dahil bir çok dünya ülkesinde bu konu ile ilgili yazılanlara bakıldığında bu yaşananların uluslar arası ticaret kurallarının dışında olduğu gerçeğini çok net biçimde görüyorsunuz. Ayrıca bir hafta öncesine kadar, son on yıldır iflasın eşiğinde gezen ABD’nin Trump eliyle başlattığı illegal ekonomik saldırılarla Çin ve Rusya başta olmak üzere AB ülkeleri de dahil doların bir çok para birimi karşısında değer kazandığını hep birlikte izledik.

Açıkça belirtmek isterim. Ben İktisat eğitimi almış bir ekonomist değilim. Yirmi yıl birden fazla İşletmede yöneticilik yapmama rağmen, Finansal ve İktisadi konularda bir uzman olduğumu iddia edemesem de en azından verileri okuyabilecek ve bunları değerlendirecek kadarını bilirim. Bir çok defa ve bir çok yerde sohbet esnasında 15 Temmuz darbe girişiminin aslında sona ermediğini ve farklı argümanlarla saldırıların devam edeceğini özellikle ‘Ekonomi’ adı altında sinsi girişimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizdim.

24 Haziran seçim arifesinde ayyuka çıkan bu sinsiliğe prim vermeyen ve onurlu duruşu ile Ülke menfaatinden taviz vermeyen BÜYÜK MİLLETİMİZ bu gün alenileşen bu ekonomik terör saldırısı karşısında da zerre kadar taviz vermeden dik durmaya devam ediyor. Başka hangi ülkede bu dik duruşu görebilirsiniz? Sanırım yüzyıllardır anlamadıkları ve anlayamadıkları bu olsa gerek. Zira bize savaş açan küresel sermaye efendilerine göre bunca saldırıdan sonra infial oluşması, insanların döviz için kuyruğa girip istikrarın ayaklar altına düşmesi, hatta ve hatta kuklaları vasıtası ile Vandalizm’i devreye sokabilmeleri gerekiyorken, tüm bu saldırılara karşı top yekûn bir sine oluşturan milleti görüyorlar.

Boşuna uğraşmayın efendiler anlayamazsınız ve asla anlayamayacaksınız. Ama ben bir parçası olduğum için gayet iyi anlıyor ve MİLLETİMLE GURUR DUYUYORUM.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu