GündemSiyasetTürkiye Gündemi

MİLLETVEKİLLERİNİN YEMİN ETTİ

Meclis, milletvekillerinin yemin töreni için toplandı. Yemin törenini, TBMM Geçici Başkanı olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz yönetiyor. Törene Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. TBMM Genel Kurulu’nda, 27. Dönem 1. Yasama Yılı başladı.

MECLİS BAŞKANLIĞI

Yemin töreniyle birlikte Meclis Başkanlığı süreci de start aldı. Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00’te sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

CUMHURBAŞKANI BUGÜN YEMİN EDECEK

Meclisin açılması ile birlikte Meclis başkanlık seçimi için adaylık başvuruları da başlayacak, 5 gün devam edecek. 12 ya da 13 Temmuz’da da seçim yapılacak. Cumhurbaşkanı 9 Temmuz’da yemin edecek Meclis’teki en kritik günlerden biri de 9 Temmuz Pazartesi olacak. Cumhurbaşkanı yemini için Meclis’te özel oturum düzenlenecek. Yabancı misyon şeflerinin de davet edileceği törende Erdoğan, oturumu yöneten Durmuş Yılmaz’ın çağrısı ile Genel Kurul’a girecek ve yeminini edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu