GündemEğitimTürkiye Gündemi

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. En geç iki ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız.” dedi.

Yeni kabinenin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.Bakan Seçuk sistem değişecek mi sorusuna, “Açık denizde giden bir gemimiz var. Limana çekip onarma ihtimaline sahip değiliz. Gemi yürürken bir tadilat içinde olacağız” cevabını verdi.

Selçuk’un konuşmasından diğer satır başları şöyle: “Eğitim uzun sürede inşa edilir, kısa sürede bozulur. En geç 2 ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız. Diyeceğiz ki ‘Bizim 3 yıl içindeki yol haritamız budur.’ Toplumla bir makro paylaşımda bulunacağız. Hiçbir öğrencimiz, velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Temel kavramımız adalet olacak. Ana planda tuttuğum en önemli şey adalettir. Bakan olmaya değil gören olmaya çalışacağım. Öğretmen bizim önceliğimiz olacak.

YENİ POLİTİKALAR ÜRETİLECEK

Veriye dair bir politika üreteceğiz. Ana konularla ilgili vizyon belgeleri hazırlayacağız. Eğitim ihraç edilir ama ithal edilemez. Vizyonumuzu bizim kelimelerimiz doğuracak. Gerçekten şeffaf olmayı çok arzuluyoruz. Gizlemek çocukların hayrına değil. Mutabakat çok önemli, herkesi dinleyeceğiz. Diploma temelli değil, vasıf temelli bir anlayışla gideceğiz. Çocuklar günde 4 saat sosyal medyada bunun farkındayız. Sosyal medyayı çok iyi yöneten bir ekip kurduk. Bize biraz izin verin biz biraz çalışalım. Eski hataları yapmayalım. Nehrimizin yatağını açmazsak yeni çağın seli bizi alır götürür. Robotların yapamadığı ne varsa bizim çocuklarımız onu yapacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu