Gündem

MİLLÎ MÜCADELE ATEŞİNİN YAKILDIĞI İLK ŞEHİR

Vali Ersin Yazıcı, 16 Mayıs Kuvâ-yi Millîye Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı yayımladığı mesajında, Balıkesir’in Kuvâ-yi Millîye ateşinin yakıldığı çok önemli bir il olduğunu ifade etti.16 Mayıs’ın Kuvâ-yi Millîye ateşini yakan, vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günü olduğunu belirten Vali Yazıcı, Kuvâ-yi Millîye’nin Balıkesir için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, “Balıkesir’in yiğit insanları tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Balıkesir’de ‘dur’ demiştir.” dedi.

KORTEJİN EN ÖNÜNDE OLMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

Türkiye’nin 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yürüdüğünü ifade eden Vali Yazıcı, ” Bizler de Cumhuriyetin kuruluşunun kilometre taşları Zeybeklerle, Yörüklerle, Efelerle Balıkesir halkı, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımız uyum içerisinde, özveriyle çalışarak, bu kortejin en önünde olmaya gayret gösteriyoruz. Biz Balıkesir’imizi, bu cennet vatanı, daha da güzelleştirmek için çalışıyoruz. Biz iyinin, doğrunun, huzurun, istikrarın yanındayız. Biz Balıkesir’in, Milletin, Türkiye’nin tarafındayız.

Bu güzel şehir, bu güzel insanlar, her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Bilimde, kültürde, sanatta ve hayatın her alanında göstereceğimiz çabalar ve elde edeceğimiz başarılar, bugünlere ulaşmamızı sağlayan kahramanlara teşekkürümüzü, bağlılığımızı, miraslarına sahip çıktığımızı kanıtlayacaktır. Bu duygularla 16 Mayıs Kuvâ-yi Millîye Günü’nü kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanları olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”şeklinde mesajını tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu