Türkiye GündemiEkonomi

“MİLLİ PARAMIZI MUTLAKA KORUMALIYIZ”

Benzine 27 Mart’ta yapılan 12 kuruşluk zammın ardından motorine yapılan 17 kuruşluk yeni zammın dolar kurunun yükselişinden kaynaklandığın ve dolar kurunun her yükselişinin vatandaşın kabusu olduğuna işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Benzin ve motorin zamlarına mutlak çözüm üretilmeli.

Benzinden sonra motorine 17 kuruş zam yapılması ekonomiyi son derece olumsuz etkileyecektir. Bizim önerimiz akaryakıttaki fiyat artışlarının vergi indirimleriyle kontrol altına alınması ve milli paranın da mutlaka korunması yönünde olmalıdır. Milli paramıza değer kazandırmalıyız” dedi.

“ENFLASYONDAKİ ARTIŞ İYİ ANALİZ EDİLMELİ”

Geçtiğimiz bir yıl içinde enflasyondaki artışın nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğinin altını çizen Bendevi Palandöken, “TÜFE’deki artışın en büyük nedeni döviz kuru ile petrol fiyatlarındaki artıştır. Petrole bağlı olarak en büyük artış ise genellikle ulaştırma hizmetlerinde görülüyor. Enflasyonu kontrol altına almanın yolu, akaryakıt fiyatlarını kontrol altına almaktan geçiyor. Bunun için de yüksek artışın olduğu dönemlerde vergi indirimleri yapılırsa enflasyonda kayda değer bir artış olmayacaktır. Bu da halkın tüketiminin artmasına ve dolayısıyla ekonominin canlanmasına neden olacaktır. Sonuçta almaktan vazgeçilen vergiden daha fazlası gelir olarak devletin kasasına girecektir. Artışların böyle devam etmesi halinde enflasyonun önü alınamaz. Bunun için petrol fiyatları mutlaka vergi indirimi ile kontrol altına alınmalı. Çünkü petrol fiyatlarına gelen zam A’dan Z’ye her şeyi olumsuz etkilemektedir” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu