GündemSpor

Milli Takım ve Balıkesir’in gururu

Balıkesir Büyükşehir Tekerlekli Basketbol takımının oyuncusu Enes Bulut, Milli Takım’da gösterdiği performansla Balıkesir’i gururu olmayı başardı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen Fazza U22 Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvasında U22 Milli Takım şampiyon oldu.

Son Avrupa Şampiyonu ve Dünya Şampiyonası finalisti milli takım, Avrupa Şampiyonasına hazırlıkları kapsamında katıldığı Dubai’deki turnuvanın finalinde A Milli takımlar seviyesinde son Afrika Şampiyonu olan Fas ile finalde karşı karşıya geldi.

Baştan sona çekişmeye sahne olan maçı U22 millilerimiz uzatmada Fas Milli Takımını 69-65 ile yenmeyi başararak Eylül ayında düzenlenecek olan Avrupa şampiyonası için iyi bir sınav verdi. U22 Milli Takımı turnuvada daha önce oynadığı maçlarda Birleşik Arap Emirlikleri A Milli Takımı’nı 71-24, Tayvan’ı 53-32, Güney Kore’yi 62-59 ve yarı finalde Tayland’ı 67-51 ile geçerek finale yükselmişti. Milli Takım’ın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Balıkesir Büyükşehir Tekerlekli Basketbol takımı oyuncusu Enes Bulut’un babası Mücahit Bulut yaptığı açıklamada, “Milli Takımımız ve oğlum Enes’le büyük gurur duyuyorum. Umarım Milli Takımımız Avrupa Şampiyonasında da başarılı olur ve şampiyonluğu kazanırız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu