GündemGörüntülü Haberler

Mimarlık Söyleşileri

MİMARLIK SÖYLEŞİLERİ

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen Mimarlık Söyleşilerinin bu haftaki konuşmacısı Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Macit oldu.

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen 1\10 Mimarlık Söyleşilerinin konuğu Araştırma Görevlisi Dr. Sibel Macit’ti. Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi’nde haftasonu yapılan söyleşinin konusu ‘Yapı projelerinin kontrolünde yeni bir yöntem otomatik denetleme sitemleri ve yönetmeliklerin sayısal temsili’ oldu. ‘Konu çok ilginç bir konu hepimizi ilgilendiren. Özellikle profesyonel ve kamuda çalışan arkadaşlarımızı ilgilendiren bu söyleşiye katılımlarınız beni oldukça mutlu etti’ diyen TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Başkanı Ali Özerk, sözü konuşmacı Arş. Gör. Dr. Sibel Macit’e verdi.

 

‘Uygulamalar Birleşik ve Bütünleşik Tasarıma Yönelik’

Yapı projelerinin kontrolünde yeni bir yöntem otomatik denetleme sistemleri ve yönetmeliklerin sayısal temsili ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Araştırma Görevlisi Doktor Sibel Macit; ‘1\10 Mimarlık söyleşilerini düzenleyen Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi yönetimine teşekkür ediyorum.  Yapı projelerinin ilgili yönetmeliklere göre denetlenme sürecinin aslına uygun otomasyon sürecine uygun olarak sistem geliştirme ve bu tür sistemlerin geliştirilmesi için gerekli alt yapı olanaklarını anlatacağım. Günümüzde oldukça aşina olduğumuz bu bilişim kavramı hızla mimarlık sektöründe de etkisini göstermektedir’ ifadelerini kullandı. Konuya dair söyleşi çok sayıda mimar ve mimarlık fakültesi öğrencilerinin katılımıyla devam etti.

 

Nehir Yıldırım

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu