GündemEğitimİlçe Haberleri

MİNİ MİNİ EMPATİ RÜZGÂRI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha yardım elini uzattı.

 

Ayvalık 15 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden 7-12 yaş aralığındaki 13 minik, büyüklere örnek olacak bir proje başlattı. Engelli vatandaşlarımız ile ilgili sorunlara dikkat çekmeyi ve onlara yardımcı olmayı amaç edinen öğrenciler, ‘Mini Mini Empati’ isimli bir grup kurdular.

Hedeflerini gerçekleştirmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden yardım talebinde bulunan grup, dün Balıkesir’e geldi. Talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce tekerlekli sandalye ve beyaz baston istekleri karşılandı. Didar Kafaoğlu ile görüşme fırsatı bulan Grup üyesi öğrenciler, onlara destek olan öğretmenleri ve Adil Sosyal Tüm Engelliler Dernek Başkanı Namık Tuncel’in de aralarında bulunduğu topluluk;  engelli vatandaşlarımız, sokak hayvanları ve bakıma  muhtaç yaşlılar ile ilgili tasarladıkları projeleri anlattılar.

Toplumsal ve sosyal meselelere fazlasıyla duyarlı olan Didar Kafaoğlu tarafından, büyük bir memnuniyetle karşılanan minikleri kutlayarak ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Kafaoğlu, bu tarz meselelerin özellikle bu yaş grubu tarafından özümsenerek, empatik bir anlayışla yaklaşan miniklerimizin şehrimiz ve geleceğimiz adına ümit verici bir adım olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu