GündemÇocukça

MİNİK AŞÇILAR İŞ BAŞINDA

Özel Şeker Portakal Anaokulu ve Gündüz Bakımevinin minik öğrencileri Müdür Anneleriyle birlikte turşular yapıp, zeytinler hazırladılar. Minik aşçılar, yerli üretimin faydalarını anlatırken, sağlıklı beslenmek için ev yapımı yiyecekler yemek gerektiğini de belirttiler.

Minicik elleriyle en lezzetli turşuları onlar yaptı. Küçük masalarında Müdür Anneleriyle birlikte ev yapımı turşular yapmayı öğrenen birbirinden güzel çocuklar, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu öğrenirken, ev yapımı yiyeceklerle sağlık beslenmenin de öneminin farkına vardılar. Müdür Annelerini izleyerek sağlıklı turşu yapımı ve zeytini sofralık hale getirmenin hangi aşamalardan geçtiğini öğrenen minikler için eğlenceli bir aktivite gerçekleşti.

Elif: Müdür annemiz elleriyle turşu yapmayı gösterdi bizlere. Turşu yapılırken hangi aşamaların olduğunu gördük. Turşu yapmak çok güzelmiş. Evde yapılan turşu çok daha lezzetli ve güzel oluyor bence. Marketlerden hazır almak yerine evde bizlerde turşu yapabiliriz. Yani büyünce yapabiliriz. Şimdilik annelerimize yardım ederiz.

Mehmet: Turşu yapmak aslında çok kolaymış. Hem de ev yapımı turşular çok lezzetli oluyor. Marketlerde satılan turşulardan çok daha güzel. Bence evlerimizde yaptığımız yemeklerle beslenmeliyiz. Abur cuburlar çok sağlıksız ama çok lezzetliler. Biz çocuklar da bu yüzden abur cubur tüketiyoruz belki. Ama bence evde annelerimizin yaptığı yemekleri yemeliyiz.

Elif: Ben okulumu çok seviyorum. Öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımızla çok güzel zaman geçiriyoruz. Müdür Annemizle birlikte turşu yapımını öğrendik. O bize tek tek neler yapıldığını anlattı. Aslında çok basit ve güzelmiş. Ben en çok lahana turşusunu severim.

Mustafa: Okulumuzda çok güzel aktiviteler yapıyoruz. Müdür Annemiz bize nasıl turşu yapılacağını ve zeytinin nasıl hazırlanacağını gösterdi. Aslında çok güzel ve basitmiş. Ben bu aktiviteyi çok sevdim. Turşu hazır olduğunda tadı nasıl olacak çok merak ediyorum.

Yusuf: Okulumu da Müdüre Annemi de çok seviyorum. Her zaman çok keyifli aktiviteler yapıyoruz. Mesela okulda turşu yaparak zeytini sofralık hale nasıl getireceğimizi öğrendik. Çok güzel ve eğlenceliydi. Aslında turşu yapımı çok kolaymış. Yapıldıktan ve hazır olduktan sonra tatmak için sabırsızlanıyorum.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu