GündemÇocukça

MİNİK ELLERDEN ELMA ŞEKERİ

Özel Şeker Portakal Anaokulu ve Gündüz Bakımevinin minik öğrencileri, birbirinden lezzetli elma şekeri yapmayı öğrendiler. Lezzetli elmaların şekerle buluştuğu tarif bugün ‘Çocukça’ sayfamızda.

Annelerimizin özenle hazırladığı ve lezzetine doyamadığımız elma şekerleri evlerde de kolaylıkla yapılabiliyor. Özel şekerini hazırladıktan sonra taze elmaları kırmızı şekere batırarak birbirinden lezzetli elma şekerleri ortaya çıkarmak mümkün. Okullarında müdür anneleriyle beraber elma şekeri yapan çocuklar, eğlenceli bir aktivitenin ardından lezzetli elma şekerlerini afiyetle yediler. Öğrencilerin elma şekeri maceraları ve elma şekeri yapımının püf noktalarını dinlemeye hazır mısınız?

Yusuf: “Biz okulumuzda birbirinden lezzetli elma şekerleri yaptık. Müdür annemiz gösterdi. Nasıl elma şekeri yapıldığını yakından görmüş olduk. Hem çok kolay hem de inanılmaz eğlenceliydi. Elmalar temizlendikten sonra üstlerine çubuklar yerleştirilip kırmızı şekerlere batırıldı. Daha sonra yapılan şekerler biraz bekletildi. Ama yediğimizde tadı çok lezzetliydi.”

Doğa: “Ben elma şekeri yemeyi çok seviyorum. Elma şekerini hep satın alırdık ama evde yapıldığını bilmiyordum. Okulda elma şekeri yaptığımızda tadı çok lezzetli oldu. Ben elma şekerini çok severek yedim. Aslında basit ve güzelmiş.”

Mehmet: “Ben elma şekerini yemeyi çok seviyorum. İçindeki elma ve üstündeki kırmızı şeker çok lezzetli oluyor. Onu yerken çok mutlu oluyorum. Okulda müdür annemiz bize elma şekeri yapımını gösterdi. Nasıl yapıldığını öğretti. Hem çok kolay oldu hem de çok lezzetli. Elmaları yıkadıktan sonra üstlerine çubukları geçirdik. Sonra da kırmızı şekere batırdık. Böylece elma şekerleri hazırlandı. Sonra da onlar biraz bekledi. Ama bekledikten sonra çok lezzetliydi.”

Ecrin: “Elma şekeri çok lezzetli oluyor. Birbirinden güzel elmaları alıyorsunuz. Sonra üzerine çubuğunu yerleştirip onu da kırmızı şekere batırıyorsunuz. Biraz dinlendikten sonra o elma şekerleri çok lezzetli oluyor. Çok sevdiğim elma şekerlerini artık dışardan almak zorunda değilim. Evde de çok kolay yapabiliriz.”

ELMA ŞEKERİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler: 5 adet orta boy kırmızı elma
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı gıda boyası (dilediğiniz renkte)

Tarifi: Şeker ve suyu bir tencerenin içine alın ve ocağın üzerine oturtun. Şeker eriyip, su kaynaya kadar karıştırın. Ardından limon suyunu ekleyin ve kıvam alması için 1.5 saat kadar bekleyin. Bu süreç içerisinde belli aralıklarla karıştırmaya devam edin. İçine gıda boyasını ekleyin. Yıkayıp kuruttuğunuz elmaları karışıma batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin üzerine elmaları alın ve katılaşmasını için dolaba kaldırın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu