GündemÇocukça

MİNİK KİTAP KURTLARI

Sıdıka Sami Kula Anaokulu’nun içinde bulunan küçük kütüphane, her gün onlarca öğrenciyi misafir ediyor. Kitaplar içerisinden en sevdiklerini alıp okumaya başlayan öğrencilerin, kitap sevgileri ise görülmeye değer.
Kitap okumayı kim sevmez ki? Küçücük sayfalar bizi alıp hiç bilmediğimiz diyarlara götürür. Birbirinden farklı karakterlerin hislerinden tutun da düşünceleirne kadar pek çok bilinmezi bilinir yapar. Mutlu olmak istediğimiz bir anda kütüphaneye gitmek, içimize kitap kokusu çekmek iyidir. İlk okulları olan anaokulunda bu kitap sevgisini kazanan küçük yürekler, okullarında bulunan kitaplıklarını çok seviyorlar. Yaşlarına uygun kitapları bir solukta okuyuveriyorlar. Rahat koltuklarında ve cıvıl cıvıl kütüphane bölümünde onlar için çok eğlenceli zamanlar var.
Esma: Ben kitap okumayı çok seviyorum. Evde annem ve babam bana kitaplar alıyorlar. Ben de onları okumaktan zevk alıyorum. Ayrıca bizim okulumuzda kütüphanemiz var. Bir sürü güzel kitaplar da var. Ben buraya gelip istediğim kitabı seçip okumayı çok seviyorum. Bazen arkadaşlarımla kitaplarımızı değiştirip okuyoruz.
Yavuz: Kitaplar en iyi dostlarımızdır. Ne kadar çok kitap okursak o kadar çok bilgimiz olur. Bizim okulumuzda kütüphanemiz var. Birbirinden güzel kitaplarımız var. Arkadaşlarımızla birlikte burada zaman geçiriyoruz. Birlikte kitap okuyoruz. Sonra öğretmenlerimizle o kitaplarla ilgili konuşuyoruz.
Nazlı: Kitaplar en iyi dostumuzdur. Ben Rapunzel kitabını okumayı çok sevdim. Oradaki prenses çok iyiydi. Upuzun saçları vardı. Ben mutlu sonla biten kitapları çok seviyorum. Çok güzel oluyor. Arkadaşlarımızla birlikte kütüphanemizdeki yerde oturuyoruz. Kitapları seçip burada okuyoruz. Biz çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Herkes çok kitap okumalı.
Beyza: Kitaplarda çok fazla macera var. Mesela Pamuk Prenses kitabında eğlenceli yedi cüceler var. Fasulye ve Dev kitabında da kahramanlar var. Ben daha çok prensesli kitapları seviyorum. Araba yarışının olduğu bir kitabı okudum ama adını hatırlamıyorum. Onu okurken çok mutlu olmuştum.
Mesut: Okulumuzdaki bu itap okuma bölümünü çok seviyorum. En çok da yuvarlak koltukta oturup kitap okumak çok güzel. İstediğimiz kitabı seçiyoruz. Okuduktan sonra da rafına koyuyoruz. Resimli kitaplar daha eğlenceli oluyor. İçindeki maceralar çok daha güzel. Hayal edebiliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu