GündemEğitimTeknoloji

MİNİKLERİN BİLİM YOLCULUĞU

Balıkesir Üniversitesi yürütücülüğünde Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Minik Eller Bilime Dokunuyor-2” projesi ile Balıkesir’den 6. Sınıf öğrencileri bilim ile buluşuyor.

 

26 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilecek proje kapsamında Balıkesir’in 9 farklı ilçesindeki 18 farklı okuldan 30 öğrenci, akademisyenler ile aynı platformda buluşarak bilimsel eğitim ve uygulamalar gerçekleştireceklerdir. Proje Yürütücüsü Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Çakır, 5’i özel okuldan 25’i de devlet okulundan gelecek öğrencilere, ‘Hem eğleniyoruz, hem öğreniyoruz’ anlayışıyla ortaya konulan proje kapsamında, disiplinler arası etkinliklerin yer aldığı bilimsel bir ortamın içinde sosyal ve akademik yönden katkı sağlama önceliği ile faaliyet yürüteceklerini söyledi.

Prof. Dr. Ümit Çakır; “Projenin temel amacı; henüz soyut döneme geçmemiş 6. Sınıf öğrencileri için içselleştirilmesi zor olan ‘Madde ve Değişim’ öğrenme alanında alternatif yaklaşımlar ile literatüre katkı sağlamak, ‘Canlılar ve DNA’, ‘Fen ve Doğa’ ve ‘Fen ve Mühendislik’ temaları ile disiplinlerarası bakış açısını geliştirmektir.

BÜTÜNCÜL VE SENTEZCİ YAKLAŞIM

Proje ile belirlenen alan becerileri hakkında temel bilgilere sahip, doğaya ve doğa sorunlarına karşı duyarlı, bilime karşı olumlu davranış ve değerleri olan, karşılaştığı sorunları çözmede bilimsel süreç becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanabilen ve bilimsel uygulamalar konusunda aktif olarak çalışan bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Bilgi aktarımından ziyade, bilginin doğrudan uygulamalarla kazanımına yönelik, ömür boyu sürecek bir istek, merak ve motivasyonun oluşturulması hedeflenmektedir. Alanında uzman proje ekibi tarafından belirlenen konular, katılımcılarla öğretmen-öğrenci hiyerarşisinden uzak, katılımcı, sorgulayıcı, merak ve keşfetmeye dayalı bir yaklaşımla doğanın içerisinde uygulamalı olarak tartışılacak. Gözleme ve uygulamaya dayalı öğrenme ve aynı zamanda bütüncül ve sentezci bir yaklaşım ön planda tutulacak” dedi.

Projede; 7 Profesör, 3 Doçent, 5 Dr. Öğretim Görevlisi akademisyen ile 4 farklı ilden öğretmenler, 5 rehber, 1 tekniker, 1 Web TV Sorumlusu ve 1 sağlık personelinin görev alacağını ifade eden Çakır, projede oluşturulan 5’er kişilik 6 adet grupla örneklem oluşturularak bir haftalık konaklamalı bilim kampında yapılacak 12 etkinliğin de profesyonel ekip tarafından kamerayla kayıt altına alınacağını belirtti. Çakır, kayıtların da ülke genelinde her yerden izlenmesine zemin oluşturularak Balıkesir Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından web TV programı ile https://uzem.balikesir.edu.tr/bauzem/index.php/canli-yayin adresinde canlı yayınla paylaşılacağını, böylelikle projenin yaygın etkisinin arttırılacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu