Gündem

MİRAÇ KANDİL GÜNÜNDE BALIKESİR

Miraç Kandili nedeniyle Balıkesir’de camiler doldu taştı.12 Nisan Perşembe gününü 13 Nisan Cuma gününe bağlayan gece Miraç kandili olarak idrak edildi.

İmambirgivi Camisinde HAYKOOP’ndeki 4 ton süt Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı tarafından yapıldı.Zağnos Paşa Camisi bahçesinde ise AK Parti İl başkanı ve kadın kolları süt,lokum ve gülsuyu dağıtımı yaptı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) göğe yükselmesi vakası Miraç Kandili 2018 yılı itibariyle 13 Nisan ile 14 Nisan cumartesi günün bağlayan gece idrak edildi. Miraç Kandilini Önemi Ve Anlamı üzerine Zağnospaşa camisinde sohbetler yapıldı. ‘Miraç Kandili ikinci bir kadir Gecesi hükmünde olduğu için bu gecede edilen dualar geri çevrilmez. Miraç Kandili gecesinde Kur’an okuyup namaz kılmak ve bolca dua etmek gerekir. Miraç ya da Miraç İslamiyet’te peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir. Miraç olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Recep ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır.

Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Miraç olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır. Denildi.

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu