Gündem

Mucizevi Besinler

MUCİZEVİ BESİNLER

 

 

Merhaba sevgili okurlar

Hepimiz sağlıklı olmaktan ve genç görünmekten bahsederiz.

Ama bunun için çok da çaba sarf etmeyiz.

Bildiğiniz gibi çok uzun yıllar önceden günümüze kadar sağlıklı yaşam ve genç görünmek üzerine hep konuşulur.

Herkes sağlıklı ve uzun yaşamak ister.

insanlık tarihinin her döneminde, genç kalmanın sırlarını bulmaya çalışan kişiler çok olmuştur.

Zaten kim ihtiyar olmak ister ki…

İşte bize bu konuda yardımcı olacak öyle besinler var ki gerçekten mucizeler yaratıyor.

Her birini temin etmekte zorlanmayacağımız bu besinler hayatınızda yoksa bir an önce öğün listenize alın.

 

Balıktan başlayalım.

Deniz ürünlerinden olan balık ortalama yaşam süresini uzatıyor. Kalp hastalıklarından koruyor. İçerdiği Omega-3 kolesterol seviyesini düşürüp kalp-damar sisteminin daha iyi çalışmasını sağlıyor. B, A ve D vitaminleri bol miktarda barından balık sofralarımızdan eksik etmememiz gereken gıdaların başında geliyor.

 

Sırada fındık var.

 

Mucize besinler arasında çok özel yere sahip olan fındık tam bir enerji kaynağı.

 

Yapılan araştırmalar fındık yiyen kişilerin ortalama iki buçuk yıl kazandığını gösteriyor.

 

E vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum yönünden zengin olan fındık kemik yapısını güçlendiriyor.  B grubu vitaminleriyle kan yapımına destek olarak kansızlığa iyi geliyor. Alyuvarların parçalanmasını önlüyor, kalbi ve kasları koruyup sağlıklı kalmamızı destekliyor. Ayrıca, cildimizi güzelleştiriyor.

 

Gelelim Zeytinyağına

Kalp sağlığı açısından yararlı besinlerin en başında gelen zeytinyağı  yaşa bağlı hastalıkları engellemeye yardımcı olabilecek güçlü antioksidanlar içeriyor. Sağlıklı bir şekilde yaşam süresine katkıda bulunuyor. Yapılan araştırmalarda da yaşlanmayı en fazla geciktişren yağ olarak zeytinyağı birinci sırada.

 

Çoğumuzun kokusundan tiksindiği sarımsak da sağlıklı ve uzun yaşamda en etkili besinler arasında. Yine yapılan araştırmalarda düzenli olarak sarımsak yiyenlerin daha uzun süre yaşadığı ortaya çıkıyor. Antioksidan etkisi ile kalp ve beyin sağlığını koruyor. Hemen hemen hepimiz çalışan insanlarız. O yüzden çiğ bir şekilde tüketemesek de küçük bir diş sarımsağı yutarak da faydalanabiliriz.

 

Çikolata sevmeyen yoktur sanırım.

 

Özellikle Bitter çikolatada bulunan kakao, bol miktarda antioksidan içeriyor.  Magnezyum, kalsiyum, demir, çinko, bakır, potasyum ve manganez mineralleriyle zengin olan kakao çekirdekleri sayesinde kalp sağlığını koruyor ve kan basıncımızı düzenliyoruz. Ayrıca çikolata yaşlanmaya bağlı unutkanlığı da engelliyor.

 

 

Tüm bunların yanında kırmızı lahana, nar, yaban mersini, barbunya, tarçın, ceviz, brokoli gibi besinleri düzenli ve gerektiği kadar tüketirsek hayalimizdeki gibi sağlıklı ve genç kalabiliriz.

 

Sağlıklı günler dilerim…

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu