GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Muharrem İnce 25 milyon TL topladı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bir önceki seçimde çatı aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun topladığı 8.5 milyon liralık bağış toplamını 3’e katladı. İnce 25 milyon TL bağış topladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hariç tutulduğunda en çok bağışı 25.8 milyon lira ile CHP’nin adayı Muharrem İnce topladı. 143 bin kişinin bağışta bulunduğu İnce, bu tutarla, bir önceki seçimde CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun topladığı 8.5 milyon liralık bağış toplamını 3’e katladı .İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e ise yaklaşık 17 bin kişi 5.4 milyon liralık bağışta bulundu.

Muharrem İnce’den sonra en çok bağışı alan Akşener’i, Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu izledi. 805 bin lira bağış toplayan Karamollaoğlu’na bağış yapan kişi sayısı 2 bin 543 oldu.Dünya gazetesinin haberine göre,2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olan ve cezaevinde tutuklu bulunduğu için sınırlı bir kampanya dönemi geçiren HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a 3 bin kişi toplamda 489 bin lira bağış yaptı. Demirtaş, 2014’te bu rakam 1.2 milyon liraydı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu