Gündem

MUHASEBECİLERİN ZİHİN SPORU

BALIKESİR SMMM Odası Başkanı Metin Yalçın, (ZESDER) Zeka ve Zihin Sporları Derneği Satranç kulübü yöneticileri ile bir araya geldi. Balıkesir’in bir satranç salonuna ihtiyacı olduğu belirtilen toplantıda, Muhasebeciler Odası tarafından verilen eğitimlere de dikkat çekildi.

30 Eylül ve 1 Ekim’de Balıkesir SMMM Odası ve ZESDER Satranç Kulübü, Muhasebeciler Odası salonlarında satranç severleri bir araya toplayacak. Öte yandan Muhasebeciler Odası boş durmuyor biryandan da ‘Temel Bilirkişi’ ve ‘Bilgisayarlı Muhasebe Yardımcı Eleman Yetiştirme Kurslarına devam edilecek.

—————————–

MUHASEBECİLERDEN EĞİTİM

 ‘Temel Bilirkişi’ ve ‘Bilgisayarlı Muhasebe Yardımcı Eleman Yetiştirme Kurslarının’ başlayacağını belirten SMMM Oda Başkanı Metin Yalçın, Oda olarak eğitimlere devam edildiğini ifade etti. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Oda Başkanı Yalçın toplantıda, ‘nitelikli eleman’ vurgusu yaptı.

SATRANÇ SALONU İHTİYAÇ

Balıkesir için önemli olan kültürel ve sanatsal etkinliklerin önemine değinen Muhasebeciler Odası Başkanı Metin Yalçın, Cumhurbaşkanının hediye olarak dağıttığı ve ilimizdeki okullarda da öğretilen satranç sporu hakkında Balıkesir’de yeterli seviyede bir salonun olmayışının bir eksiklik olduğunu söyledi. ‘Satranç sporu ile ilgilenenler bu sporu gereklilikleri ile yapabilmeleri için müsabaka salonu gerekli’ dedi.

MUHASEBECİLER’DEN BİLİRKİŞİ SERTİFİKASI

Balıkesir SMMM Odası’nın düzenlediği eğitimlerle yargıya yardımcı olma amacıyla ‘bilirkişi’ yetiştiriliyor. Bilirkişi eğitimleri ile sertifika sahibi olan kişiler bu görevi yapabilecek. Konuyla ilgili olarak Muhasebeciler Odası başkanı Metin Yalçın, ‘ Yargılamada çok önemli bir yer tutan bilirkişilik müessesesini hepimiz biliriz. İnsanlar mahkemelik olduğunda aralarındaki uyuşmazlığın çözümünde eğer bir mesele mühendislik meselesi ise, yargı derki ‘’bize yardımcı ol’’ Bilirkişilik hâkim yardımcılığıdır. Bizim mesleğimizde bilirkişiliğe yardımcı olan mesleklerden bir tanesi.3 Ağustos 2017 tarihinde yapılan değişiklikle bilirkişilik müessesesi yargıcın ataması müessesesinden belli bir eğitim sürecinden geçmiş ve sertifikalandırılmış kişiler arasından olmakta. Bilirkişiliğe ait bu iş henüz tam oturmuş değil 01.01.2018 tarihi itibariyle tam oturmuş olacak ve bu sürede de sertifikalandırma süreci olacak.’ dedi.

BİLİRKİŞİ OLMAK İSTEYENLER

Temel bilirkişi eğitimlerine katılmak isteyenler Muhasebeciler Odasının düzenlediği eğitimlere katılabilecek. Oda Başkanı Metin Yalçın, ‘Meslek Örgütümüz TÜRMOB şuanda akredite olmuş bilirkişi olma durumunda. Bizde SMMM Odası olarak sadece meslek mensuplarımıza değil çünkü her meslek zaten kendi meslektaşını yeterli kılmıştır. Biraz hukuk ve mahkeme konularında 24 saatlik eğitim alınacak ve ilimizde bilirkişi olmak isteyenlere bu eğitimi verebilir durumdayız.’ şeklinde konuştu.

MUHSEBEYİ TANIMAYA NE DERSİN?

Metin Yalçın, ‘ Bilgisayarlı Muhasebe Yardımcı Eleman Yetiştirme Kursu 2 Ekim’de başlıyor. Muhasebeciler Odası Başkanı Metin Yalçın her sektörde nitelikli eleman sıkıntısının olduğu gündemde diyerek bizim meslek sektörümüzd3e de hem ticari hem de bürolarda çalışan arkadaşlarımızın Odamız tarafından 18 yıldır sürdürülen eğitimlere katılmalarını bekliyoruz.’ dedi.

GELENEKSELLEŞEN TURNUVALAR

ZESDER Satranç Kulüp Başkanı Naci Erdem, ‘ Balıkesir’deki sorunumuz mekân sorunu.’dedi. Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü: Balıkesir SMMM Odamızın bu konuda 2 senedir bir desteği oldu kulüp adına teşekkür ediyorum. Takımların dizilip sadece satranç oyununun oynanması ile sınırlı değil bu imkan bir bardak su dahi olsa bu fırsatı sağlayan Odaya teşekkür ediyoruz. Balıkesir’de bir satranç salonu olsun istiyoruz ve diyorum ki sadece satranç takımı dağıtmakla iş bitmiyor imkanlarında yaratılması gerekiyor. Okullarımızın spor salonları büyük ve 3-4 takım satranç turnuvası yapabilir. Gelenekselleşmesini istediğimiz turnuvalar var.’ ‘Temel Bilirkişi’ ve ‘Bilgisayarlı Muhasebe Yardımcı Eleman Yetiştirme Kurslarının’ başlayacağını belirten SMMM Oda Başkanı Metin Yalçın, Oda olarak eğitimlere devam edildiğini ifade etti. Cafe Gool’de yapılan toplantıya SMMM Oda Başkanı Metin Yalçın, ZESDER Başkanı Naci Erdem, ZESDER Yöneticisi Sıtkı Yalçın, SM.Kenan Betik, SMMMO Sekreteri Ertuğ Aslan ve SMMM Odası üyesi Birol Kahraman katıldı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu