İlçe HaberleriGündem

Muhtar İş Adamlarından Destek İstedi

Edremit’te sık sık uyuşturucu olayları ile gündeme gelen ve 9 gündür polis ablukası altında bulunan İbrahimce Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çanaklı, Roman vatandaşların topluma kazandırılması için iş adamlarından destek beklediklerini bildirdi.

 

 

Muhtar Hüseyin Çanaklı, “4 bin nüfusuyla mahallemiz Edremit’in en eski ve köklü yeridir. Bizim sorunlarımızın asıl kaynağı insanlarımızın dışlanmasıdır. İbrahimce Mahallesinde oturduğu için olan ön yargı burada yaşayan bir vatandaşımızın işsiz kalmasına neden oluyor” dedi.
Resmi yerlerde de çok az sayıda Roman vatandaşın çalıştığına dikkat çeken Çanaklı, “Fakat bu denli büyük bir mahallede parmak sayısı kadar kişinin istihdam edilmesi gözle görülür bir sayı değildir. Edremit’teki tüm sanayicilerimize, iş adamlarımıza ve devlet büyüklerimize buradan seslenmek istiyorum. Bu mahalle insanımıza balık yedirilip tutturulması öğrenilmedikçe, burada köklü bir huzurun sağlanmayacağı bir gerçektir. Sesimin ulaştığı tüm iş adamlarımız ve belediye yöneticilerimiz bu taşın altına ellerini koymalarını rica ediyorum. İş için eleman arandığında direk beni arayabilirler. Geçen yıl Kaymakamlık tarafından yapılan bir proje ile Roman vatandaşlarımıza 9 ay süreyle iş imkanı sunuldu ve çok da başarılı olundu. Fakat süreli ve sınırlı işlerle değil, kalıcı ve uzun süreli istihdamların olması gerekmektedir. Toplum tarafından sürekli olarak dışlanan, küçük görülen ve iş imkanı verilmeyen bu insanlarımız çaresiz kalarak suça meyilli olabilmektedir. Buna fırsat vermemek, Roman vatandaşlarımızı topluma kazandırabilmek hepimizin insanlık görevidir” dedi. (İha)

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu