Özel Haberler

Muhtarınız Konuşuyor

Bu haftaki Muhtar konuğumuz, Ramazan aylarında  ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı para, giyim, ayakkabı, elbise yardımları ile adı “Robin Hood” Muhtara çıkan   Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel oldu.

Temel ile Mahallenin sorunlarını, vatandaşların şikayet ve beklentilerini konuştuk

 

“En büyük sorun: Park Sorunu”

 

3 bin 500 hanenin olduğu, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı, 6 Göçmen ailenin barındığı, 500 işyerinin bulunduğu Karaoğlan Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Temel ile görüştük.

Muhtar Temel, Mahallenin en büyük sorununun, gelişi güzel caddelere, sokaklara, yaya kaldırımlara bırakılan araç, motorsiklet ve bisikletler olduğunun altını çizerek, “Olası bir yangında, İtfaiye araçları sokağa giremeyecek. Balıkesir, hiç bu kadar başıboş olmadı” dedi.

Temel, Karesi Belediyesini de “Hiç yardım almadım. Sorunlara çözüm üretmediler. Karesi Belediyesi ile ilişkiler iyi değil. ‘He he var, icraat yok’ sözleri ile eleştirdi.

 

Mahallesinde bayanlar için spor alanının olmadığını, bir adet Çocuk Parkının olduğunu anlatan Temel, Mahallede çok az işsiz olduğunu ifade ederek, “Mahallemdeki işsizler için iş araştırıyor, onlara iş buluyorum” diye konuştu.

 

“Mahalleli, su faturalarına tepkili”

 

Muhtar Temel, su faturalarının yüksek geldiği yönünde kendisine çok sayıda vatandaşın geldiğini söyledi. Vatandaşların, “20 liralık su kullanıyoruz, gelen fatura 80 lira oluyor” dediğini, aktaran Temel, Mahallenin 2. Sorununun da alt yapı olduğunu söyledi ve ekledi: “Aşırı yağışlarda sokaklardan insanlar geçemiyor. Alt yapı anlamında logar ve ızgaralar gerekli. Mahalle, Kentsel dönüşüm kapsamında ama henüz bir çalışma yok.”

Temel, konuşmasında Mahallesinde birkaç madde bağımlısı gencin olduğunu, Mahallede 6 göçmen ailenin yaşadığını ifade etti. Karesi Kaymakamı Abdullah Demir’in, Paşa Camii’nin, Ramazan ayında ibadete açılmasına katkı sağladığını ifade ederek, Demir’e, teşekkür etti. Mahallesinde, çok az sayıda hırsızlık olayının meydana geldiğini, TEDAŞ ile ilişkilerinin iyi olduğunu anlatan Temel, konuşmasında gençlere de şu önerilerde bulundu: “ En az bir Yabancı dil öğrenin. Okuyun, spor yapın. Sosyal, kültürel etkinliklere katılın. Türk örf ve adetlerini unutmayın. Büyüklerinizi arayın, sorun. Gençler, geleceğimiz. Vatana, milletine hayırlı hizmetlerde bulunsunlar.”

 

Muhtar Temel, Robin Hood gibi

Muhtar Temel’in bir özelliği de her Ramazan ayında başta Mahallesinde bulunan ihtiyaç sahipleri olmak üzere, muhtaç durumda ailelere, para yardımı, yiyecek, içecek, erzak yardımı, giyim, ayakkabı gibi yardımlarda bulunması.

Temel, bu yardımları, başta Bayburtlu işadamları olmak üzere, bazı işadamlarından aldığı destek ile yapıyor.

Her Ramazan ayında yaklaşık 3 bin – 3 bin 500 aileye çeşitli yardımlarda bulunan Temel, bu yardımları, kimseye göstermeden, “Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek” prensibi ile yapıyor. Çok sayıda vatandaşın hayır duasını alıyor.

ROBİN HOOD KİMDİR?

Robin Hood’un yaşadığı varsayılan dönem, I. Richard ve John’un krallıklarına rastlayan 12. yüzyıl sonu ile 13. yüzyıl başlarıdır. Robin Hood gibi gözü pek bir asinin bu dönemde ortaya çıkmış olması şaşırtıcı değildir. “Aslan Yürekli” sanıyla bilinen Kral Richard, Haçlı Seferleri’ne ve Avrupa’daki savaşlara katıldığı için ülkeyi onun adına, acımasızlığı ve adaletsizliği ile tanınan kardeşi John yönetiyordu. Büyük toplumsal çalkantıların görüldüğü bu dönemde birçok köylü ayaklanması olmuştur. Robin Hood öykülerde, adaletsizliğe başkaldırarak toprak sahibi soylular ile zengin din adamlarının servetini halka dağıtan, direniş simgesi bir kahraman.Kamil Akyürek
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu