GündemEkonomiSiyaset

NAKLİYE EKONOMİNİN CAN DAMARI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, BAŞÖTKOOP Balıkesir Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.

Nakliyeci esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Zekai Kafaoğlu, ülke olarak topyekün bir mücadelenin içine girildiğini ve ekonominin topyekün destekle canlandırılacağını söyledi.

Başkan Kafaoğlu özellikle AK Parti iktidarı ile birlikte yapılanları anlattı “Cumhuriyet tarihi boyunca 26 tane hava limanı yapılmış. 16 yılda 29 tane hava limanı yapıldı. Cumhuriyet tarihi boyunca boğazının üzerine 2 tane köprü yapılmış. Birini rahmetli Özal yaptırmış, diğerini de rahmetli Demirel tarafından yaptırılmış. Recep Tayyip Erdoğan gelmiş 3’ncüsünü yapmış. Hızını alamamış denizin altından trenleri geçirmiş. Yine hızını alamamış Avrasya Tüneli’yle arabaları denizin altından geçirmiş. Hızını alamamış Marmara Denizi’nin üstüne Osman Gazi Köprüsü’nü yapmış. Daha da hızını alamamış Çanakkale Köprüsü’nü yaparak hizmete açmaya hazırlanıyor.”dedi.

NAKLİYE EKONOMİNİN CAN DAMARI

Başkan Kafaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: ” Geçtiğimiz hafta Ankara’daydım. Külliye’deydim. Oradaki ekonomik kurul ile de görüştüm. İnşallah Ekim ayını geçirdikten sonra kasım ve aralık aylarında özellikle bankaların yeni sendikasyon kredileri açılacak. Bankaların yurt dışından kullandıkları sendikasyon kredileri var. Başka kaynaklar var. Özellikle Orta Doğu ülkelerinden gelecek kaynaklar var. Onlarla ilgili görüşmeler yapıyorlar. Ekonomiyi yeniden canlandırmamız lazım. Bunu nasıl olumluya çevirebiliriz diye çalışıyoruz. Yukarıdakilere rapor veriyoruz. Onlar bize soruyor. Kolay değil tabi. Nakliyede ekonominin can damarı. Nakliyeden ekonominin iyi gidip-gitmediğini görüyorsunuz. El birliğiyle bunu da aşacağımıza inanıyorum ben.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu