GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

“NE PAHASINA OLURSA OLSUN BU GECENİN SABAHINDA BU ÇIĞLIKLARLA ÇIKACAĞIZ”

Bu gün 15 Temmuz destanın 2. Yıldönümü ve o gece yaşadığımız özel bir anı paylaşmak istiyorum sizlerle.

Bilenler bilir gazeteci haberde “son dakika” diye adlandırdığımız haberle ilgili son an yaşanan gelişmeleri kovalar. Bunun nedenlerinden birisi de sonraki gün yayınlanacak gazetede taze haberlere yer verilmesi çabasıdır.
15 Temmuz 2016 Cuma günü akşam saatlerinde Saat 10.00-10.30 arasında Semra Hanım beni aradı ve “sosyal medyada Boğaziçi Köprüsünün tanklar tarafından trafiğe kapatılma görüntüleri var gördün mü? Diye sordu.
Farkında olmadan ‘Eyvah Darbemi oluyor’ nidası çıktı ağzımdan. Semra Hanım “böyle bir saçmalık olabilir mi, bu mümkün olabilir mi, ben hemen gazeteye geliyorum” dedi. Gazeteye gelmesinden kısa bir süre sonra Binali Yıldırım’ın TV’lere yaptığı açıklama ile darbe girişimi ayyuka çıkmıştı.

O gece MERHABA ekibi olarak her şeyi göze alıp, henüz milletin darbeye karşı isyanı bir kıvılcımken sahaya çıktık. Daha ilk anında ihanet olduğuna inandığımız bu hain girişimin her anını tarihe not düşmek için ve milletimizin yanında olmak için çabaladık. Bu çaba sonucunda baskıyı bozup 16 Temmuz sabahı hem Balıkesir’de hem de bölgemizde hain darbe girişimini manşetten veren tek gazete olduk.

16 Temmuz sabahı çıkan gazetemiz, Hain darbecilerin uçaklarla, tanklarla, helikopterler ve ateşli silahlarla terör yarattığı o belirsizlik anlarında bizim bu ihanetin karşısında olduğumuzun, Milletimizin yanında olduğumuzun ispatı varakası oldu. Ekip olarak ertesi sabah hepimiz bu gurur gözlerimizde ve dik duruşumuzda bir şeref nişanı gibi taşıyorduk.

Sizlerle paylaşacağım özel anı ise İşte bu gurur ve dik duruşumuzun mimarı olan imtiyaz sahibimiz ve aynı zamanda eşim olan Semra Aman Akyürek’in 15 Temmuz gecesi milletin sokakta başlattığı şanlı direnişi gördükten sonra baskıyı bozarak tekrar baskıya girmemiz için yaptığı toplantıda bize söyledikleri.

İşte o sözler;

“KELEPÇEYLE DE ÇIKARSALAR
DİPÇİKLE DE ÇIKARSALAR
CESEDİMİZİ DE ÇIKARSALAR,
SABAH BU GAZETEDEN
BAŞIMIZ DİK ÇIKACAĞIZ.
BASKIMIZI BOZACAK,
DARBECİLERİN KARŞISINDA OLACAK,
VE BU GECENİN SABAHINDA BU MİLLETİN,
DEMOKRASİNİN YANINDA OLACAĞIZ.
SOKAKTA BAŞI DİK BU MİLLETİ GÖRÜYORMUSUNUZ,
HER YAŞTAN, HER BAŞTAN YÜKSELEN
DEMOKRASİ FERYADINI İŞİTİYORMUSUNUZ,
MERHABA GAZETESİ BU HER YAŞTAN,
HER BAŞTAN OLUŞAN MİLLETİN GAZETESİ,
NE PAHASINA OLURSA OLSUN
BU GECENİN SABAHINDA
BU ÇIĞLIKLARLA ÇIKACAĞIZ.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu