Özel Haberler

Neden Balıkesir?

NEDEN BALIKESİR?

 

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi öğrencileri, neden Balıkesir Üniversitesi’nin tercih ettiklerini ve şehir yaşamına dair düşüncelerini MERHABA okurlarıyla paylaştı.

‘Balıkesir Üniversitesi’nde özellikle NEF’te okumak ayrıcalık’ diyen öğrenciler, sosyal hayattaki aktifliğin artarak şehrin dinamizminin öğrencilere yönelik geliştirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

Balıkesir Üniversitesi’ni kazanıp gelen öğrenciler, şehre dair düşüncelerini MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Geleceğin Öğretmen adayları, üniversite hayatına dair düşüncelerinden bahsederken, yetkililerden de daha sosyal ve kültürel gelişimi yüksek bir Balıkesir için çözüm istediler.

 

Demet Erkan: Bu sene üniversiteyi kazandım. Ankara’dan geliyorum. Normalde Balıkesir’deyim ama babamın işlerinden dolayı Ankara’daydım. İngilizce Öğretmenliği okuyorum. Balıkesir’de yaşam iyi ama Ankara’daki sosyal ortam ve kültürel gelişim ne yazık ki Balıkesir’de yeterince yok. Bu konuda belli başlı çalışmalar yapıldığı takdirde Balıkesir, hakkettiği yerlere geleceklerdir. Bunun için yetkililerin de çözümler üretmesinden yanayım. Mesela tiyatrolar, sinemalar artırılmalı. Bunların yanı sıra konserler, resim sergileri ne yazık ki çok az. Bunlara özen gösterip, teşvik edilirse oldukça güzel bir şehir yaratabiliriz.

 

Afra Erbil: Eskişehir’den geldim Balıkesir’e üniversite okumak için. İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiyim. Balıkesir biraz boş kalıyor. Akşam 21.00’den sonra hayat çok fazla yok. Eskişehir her zaman daha dinamik ve etkili bir şehir. Hayatın her zaman dolu dolu yaşandığı bir yer. Üniversite öğrencilerinin de yoğun olarak yaşadığı bir il. Balıkesir’de öyle olmalı. Yetkililerin girişimleri sayesinde Balıkesir’de de önemli gelişmeler olabilir. Örneğin şehre değer katacak alanlar yaratılarak öğrencilerin de daha mutlu ve başarılı olacağını düşünüyorum. Tabi ki en önemli etkenlerden biri de üniversitemizin olanaklarının artması. Daha fazla bilimsel çalışma ve gelişim gösterilmesi gerektiği düşüncesindeyim.

 

Tuğçe Özgüler: Ben Manisa’dan geliyorum. İngilizce Öğretmenliği okuyorum. Balıkesir, yaşanacak ideal bir yer. Hem ucuz hem de sakin. Sosyal aktiviteler az olsa da ben de çok aktif biri değilim. Benim için sosyal yaşamın aktifliği pek önem arz etmiyor. Ama Balıkesir Üniversitesi’nin gelişmişliği ve uluslararası alandaki yeri oldukça önemli. Üniversitede yapılan projeler, öğrencilerin profili şehrin gelişimini de etkileyecektir. O yüzden bunlara önem verilmesi gerektiği görüşündeyim. Bizler de üniversitede yaptığımız çalışmalar ile ancak şehrin gelişmesini sağlayabiliriz.

 

Şerife Soydaş: Balıkesir Üniversitesi’ni severek tercih ettim. Çünkü Marmara ve Ege Bölgesi’nde son derece önemli bir konumda yer alıyor. Bunun yanı sıra Balıkesir Üniversitesi de başarılarıyla adından söz ettiriyor. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde okumak ise oldukça güzel. Diğer bölümlere oranla Necatibey Eğitim Fakültesi son derece aktif ve özel bir bölüm. Burada okuduğum için mutluyum. Sosyal faaliyetler arttırılarak daha fazla etkinlik düzenlenmeli.

 

Ahmet Keskin: Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde okuyorum. Üniversitemi ve bölümümü çok seviyorum. Balıkesir Üniversitesi’ni isteyerek tercih ettim. Derslerimiz ve okulumuzdaki çalışmalar son derece güzel. Ama şehir içerisinde ise gelişim olanakları kapalı gibi görünüyor. Bu olanaklar arttırılarak öğrenciler için daha aktif bir il haline gelinebilir. Bunun için yerel yönetimlere son derece büyük işler düşüyor. Biz öğrenciler olarak daha aktif ve gelişmiş bir şehir istiyoruz.

 

Serap Tetik Acar

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu