GündemEğitimİlçe Haberleri

ÖĞRENCİLER AVRUPA YOLCUSU

İvrindi Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Anadolu Lisesi  öğrencileri,“Geleceğimizin Teminatı Çocuk Gelişimcisi Adayları Avrupa’da” projesi kapsamında Portekiz’e gidiyorlar.

İvrindi Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Anadolu Lisesinin 2016 çağrı döneminde kabul edilen, 2017 yılında uygulanan ve Romanya Bükreşte bulunan JUST 4 KIDS Anaokulunda 15 gün süreli staj çalışmasına 10 öğrenci 2 öğretmen katılmıştı. 2018 yılında da Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının 2018 Çağrı döneminde Erasmus + Mesleki Eğitimde Öğrenci Hareketliliği projeleri kapsamında “Geleceğimizin Teminatı Çocuk Gelişimcisi Adayları Avrupa’da” isimli projesi yine kabul edildi. Proje bütçesi 24.045 € olup, Proje kapsamında 10/02/2019-23/02/2016 tarihleri arasında İtalya’nın Nicotera bölgesinde bulunan “Giocolandia Societa Cooperativa” eğitim kurumunda 6 öğrenci 1 öğretmen, 14/04/2019-27/04/2019 tarihleri arasında Portekiz Braga da bulunan “Centro Cultural e Social de Santo Adriao” kurumunda 6 öğrenci 1 öğretmen olmak üzere 12 öğrenci 2 öğretmen 14’er gün süreli staj faaliyetine katılacak.

ÖĞRENCİLERE FIRSATLAR

Öğrenciler, Avrupa’da Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında yapılan çalışmaları yakından inceleme fırsatı bulacaktır. Staj çalışması yanında proje kapsamında Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı yakalayacaklar. Proje sonunda ayrıca katılımcılara EUROPASS Belgesi ve katılım sertifikası verilecek. Bu kapsamda öğrenciler, iş başvurularında da diğer akranlarına göre öncelik hakkına sahip olacaklardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu