EğitimGörüntülü HaberlerGündem

ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

2018-2019 Eğitim-öğretim yılı dün ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Balıkesir’de 187 bin 843 öğrenci ders başı yaparken, Ercan Kıvrak İlkokulunda ilköğretim haftası kutlandı ve ek binanın açılışı gerçekleştirildi.

2018-2019 Eğitim ve öğretim yılı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla İlköğretim Haftası Kutlama programı başladı. Balıkesir’de bin 108 okulda, 187 bin 843 öğrenciye 15 bin 196 öğretmenin eğitim vereceği 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başladı. Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve protokol üyelerinin katılımıyla İlköğretim Haftası etkinlikleri, Ercan Kıvrak İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören ile gerçekleşti. Protokol konuşmalarının ardından Ercan Kıvrak İlkokulu ek binasının açılışı gerçekleşti. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte 4. Sınıf öğrencilerinin, 1. Sınıf öğrencilerine karanfil vererek sınıflarına götürmeleri ise en dikkat çeken detaylardan oldu.

AÇIKGÖZ ‘’MUTLUYUZ, GURURLUYUZ’’

Açılış konuşmasını yapan Ercan Kıvrak İlkokulu Müdürü Ekrem Açıkgöz, ‘’Okulumuz 12 bin 318 metrekare arazi üzerinde 2 blok ve bir spor salonundan oluşmaktadır. Ek binamız ise 5 kattan oluşup, öğrencilerimizin en iyi eğitimi almaları açısından her türlü donanıma sahiptir. Ben yeni eğitim ve öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini dilerken, okulumuza ek bina kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

YILDIZ ‘’ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMA VAKTİ’’

Yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayan konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘’İl genelinde bin 108 okulda, 187 bin 843 öğrencimiz 15 bin 196 öğretmenimiz ile yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanın en değerli varlık, sevginin en değerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet ve eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğu okullarımızda vakit, ışıldayan gözlerle hayata bakan öğrencilerimizi inanç ve kararlılıkla geleceğe hazırlama vaktidir. Bu anlamda Valimizin himayelerinde başlatılan BENGİ projesi başta olmak üzere, eğitim ve öğretimimizi geliştirici, başarı grafiğini arttıracak projeleri 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da sürdüreceğimizin sözünü veriyorum’’ ifadelerini kullandı.

KAFAOĞLU ‘’SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ’’

Eğitim konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘’Öğrenciler sizler bizim geleceğimizsiniz. Çocuklarına, gençlerine yatırım yapmayan milletlerin geleceği olamaz. Balıkesir, gerçekten eğitim ve öğretimde her geçen gün mesafe alan ve kendinden söz ettiren bir il haline geldi. Sayın Valimiz de Balıkesir’e geldiği günden beri eğitim konusunda başlattığı seferberlik ile eğitimde kalitenin arttırılmasında en önemli güç oldu’’ ifadelerini kullandı.

AYDEMİR ‘’SİZLER ÇOK ŞANSLISINIZ’’

Yeni eğitim ve öğretim yılını kutlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, ‘’Biliyorum güzel bir yaz tatili geçirdiniz. Tatil boyunca güzel güzel kitaplarınızı okudunuz. Ama tatil boyunca biliyorum ki öğretmenlerinizi, okulunuzu özlediniz. Okulunuz, öğretmenleriniz, derslikleriniz, dersliklerinizin üzerinde kitaplarınız sizleri bekliyor. Bizim zamanımızda kitaplarımız yoktu. Ailelerimiz kitaplarımızı bulmak için uzun kuyruklara, sıralara girerlerdi. Şimdi hazır kitaplarınız, eğitiminizi alacağınız muhteşem bir okulunuz var. Bu şansı çok iyi değerlendireceğinizi biliyorum’’ ifadelerini kullandı.

YAZICI ‘’BALIKESİR’DEN İLAN EDİYORUM’’

Balıkesir eğitiminin hazır olduğunu belirten Vali Yazıcı, ‘’Bizler biliyoruz ki yeni dönemde okullarınızda, muhteşem olanaklarla güzel bir eğitim alacaksınız. Önceki dönemlerde böyle şartlar mevcut değildi. 187 Bin öğrencimiz ve 15 bin öğretmenimizle Balıkesir eğitiminin hazır olduğunu tüm Türkiye’ye ilan etmek isterim. Eğitimin kalitesini bir tık diye arttırmak için bu ülkeye başta ülkesini seven, ülkesinin değerlerini koruyan ve yaşatmaya devam eden, her alanda nitelikli vatandaş yetiştirmek üzere tüm öğretmen arkadaşlarımız seferber oldular. Balıkesir’de eğitimin niteliğini geliştirmek adına hep birlikte kenetlendik’’ dedi. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu