GündemÇocukçaEğitim

ÖĞRENCİLER YENİ DÜNYALARA YOL ALIYOR

Bugün çocukça sayfasına konuk olan biz İmamhatip öğrencileri, Merhaba okurlarına ve bizlere sayfa ayıran gazete ekibine teşekkür ederiz. Gazi İmamhatip Ortaokulumuzda hem öğrenmenin hem de arkadaşlarımızla ortaklaşa yaptığımız etkinlikleri yürütüyoruz. ( Rabia Çolden)

Sevgili öğrenciler günümüzde yapılan toplu çalışmalarda ve özellikle okullardaki toplu etkinlikler hepimize sosyalleşmek için fırsat tanıyor. Eğlenerek bilgileri öğrenme şansı tanıyor. Bizler bugün okulumuzda ilahi grubu oluşturmak istedik. “Müzik ruhun gıdasıdır” hoş bir seda ile gerçekleştirdiğimiz ve önümüzde yıl boyunca yapacağımız derslerimiz, etkinliklerimizle dolu dolu gün geçiriyoruz. Umuyoruz ki tüm okullarda öğrenciler “bi dolu etkinlik” yürütüyor. Öğreniyor ve yeni dünyalara yol alıyor.

Musa Karaman: Ben okumayı seviyorum. Bu kez kitap okumuyor ilahi söylüyoruz. Etkinlikleri çok seviyorum. Ezberledim okuyacağım ilahiyi evde hep annemde söyler durur zaten bilmeye yoktur. Sordum Sarı çiçeğe Annen baban varmıdır?…

Emrullah İşgüder: Tenefüslerimiz çok kısa geliyor bize koşup şöyle rahat oynayamıyoruz.Ben böyle deyince zaten teneffüsler sizin ihtiyaç aranız diyorlar ben sze sorayım teneffüste oyun ihtiyaç mıdır değilmidir?
Seher Birgün: Birlikte arkadaşlarımla beraber ilahi öğreneceğiz.Her kıtasını ayrı ayrı söylemeyi planladık.Bu bizi mutlu ediyor.Sosyal olmak demek iletişimde herkesle rahat bağ kurabilmek demek bence.Ben çok sosyalim diyemem ama olmaya çalışıyorum.Etkinliklerin sosyal biri olmamıza fayda sağladığını düşünüyorum.
Tunay Deniz: Ben insanları çok severim.Sürekli uyarlırım çok konuştuğum için ama konuşmayıda çok sev

iyorum ne yapacağım bazen bilemiyorum.Bzen sert tepki veriyorlar bazen gülüyorlar arkadaşlarım hep gülüyor.Böyle gidiyor işte…Sosyal olmak bana göre ihtiyaç yoksa yalnızlaşır ve mutsuz oluruz.Yaşadığımızı hissetmeyiz.Çevremize faydamız olmaz.Ailemize ,kendimize arkadaşlarımıza herşeye…

BİR İLAHİ

Sordum sarı çiçeğe
Annen baban var mıdır?
Çiçek eydür derviş baba
Annem babam topraktır.

Sordum sarı çiçeğe
Benzin neden sarıdır
Çiçek eydür derviş baba
Ölüm bana yakındır

Sordum sarı çiçeğe
Sizde ölüm var mıdır?
Çiçek eydür derviş baba
Ölümsüz yer var mıdır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu