GündemSiyaset

OK‘’ŞİDDET SARMALINDAN KURTULMANIN TEK YOLU VAR’’

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleşti. Toplantıya İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da katıldı.

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın açıklamasında İYİ Parti Balıkesir Şubesi Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gülay Menteş, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle basın açıklamasını okurken İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Meyvacı da 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili açıklamayı okudu.

OK ‘‘YAŞAMA HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR’’

İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok, ‘‘Eğitim camiasının sorunları çok büyük. Eğitim sistemi içler acısı durumda. Bugün sokakta şiddet varsa, her türlü haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik varsa Türkiye’de eğitimin ne kadar olduğunun ya da olmadığını bir göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra ‘‘Esas savaş yeni başlamıştır. Bu savaş eğitim ordusuyla, eğitim ordusunun göstereceği yol ile kazanılacaktır’’ demişti. Meydanlarda kazanılan savaşlardan sonra eğitim alanında gerçekten doğru nesiller yetiştiremezsek maalesef emperyalistlerin oyuncağı oluruz. Bu ülkede maalesef sistemli bir şekilde çocuklarımıza tecavüz edildi. Ve bunların üzeri kapatıldı. Kadına, erkeğe şiddet uygulanıyor. En temel hakkı olan yaşama hakkı elinden alınıyor ve iyi hal indirimi veriliyor. Bu şiddet sarmalından kurtulmanın tek bir yolu var. Ülkeyi yönetenlerin bu şiddet dilinden kurtularak kucaklayıcı olmaları gerekiyor.

MENTEŞ ‘‘EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI’’

Kadına uygulanan şiddet için ağır yaptırımlar yapılmasını isteyen Gülay Menteş, ‘‘Ülkemizde ne yazık ki kadına şiddet ağır bir biçimde yaşanıyor. Şiddetin en yaygın görünen biçimi, erkeğin kadına ya da çocuğa uyguladığı aile içi şiddettir. Kadın aynı anda birden fazla şiddetle karşı karşıya kalıyor ve buna karşı ne yapacağını bilmiyor. Bu açıdan toplumda normalleşen, sıradanlaşan kadına yönelik şiddetle ilgili bireyler bilinçlendirilmeli. Kadına yönelik şiddete dair en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır’’ dedi.

MEYVACI ‘‘EĞİTİMİN YORULMAZ NEFELERİ’’

Öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Yaşar Meyvacı, ‘‘Türk eğitiminin çağdaş ve modern bir zeminde yürütülmesinin başlangıcı millet mektepleridir. Millet mekteplerindeki okuma yazma seferberliği başlatılarak bu kısa sürede başarıya ulaştır. Kuşkusuz ki bu başarıyı fedakar öğretmenlerimize borçluyuz. Türk eğitiminin yorulmaz neferleri tabi ki öğretmenlerimizdir’’ dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu