GündemÖzel Haberler

Okuldan Kaçmayın Çocuklar

Çeşitli Okullarda eğitim gören bazı Öğrenciler, bir birlerini ayartarak, gruplar halinde Okuldan kaçıp, soluğu, Kahvehanelerde ya da İnternet Kafelerde  alıyorlar. Kahvehanelerde oyun oynayan Öğrenciler, Okul çıkış saatine yakın, buradan ayrılarak evlerine gidiyorlar.

Daha fazla denetim

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, sık sık Kahvehane, İnternet Kafeleri denetlemesine karşın, Okuldan kaçışlar sürüyor. Emniyet birimlerinden daha fazla denetim yapılması istendi.

Çocuğunuzu izleyin

Bu arada Velilerden çocuklarını izlemeleri, Okul yönetimi ile görüşmeleri ve devamsızlık durumlarının takibi istendi.

 

Suç örgütlerine dikkat

Aile sevgisinden, ilgisinden yoksun kalan çocukların, suç örgütlerince kandırılabileceğine dikkat çekildi. Suç örgütlerinin çeşitli vaatlerle gençleri tuzağa düşürebileceği, madde bağımlısı yapabileceği ifade edildi.

“Gençler geleceğimiz”

Balıkesir Kahveciler Gazinocular ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir, Oda üyelerine yönelik olarak sürekli, Kahvehanelere Öğrenci alınmaması konusunda, ayrıca İnternet Kafelere 18 yaşından küçük çocukların hafta içinde 8.00-17.00 saatleri arasında yanlarında velileri ya da vasileri olmadan alınmaması konusunda devamlı olarak uyarılarda bulunduklarını söyledi. Bu konuda Valilik kararının da olduğunu hatırlatan Bilir, “Eğitim Öğretim saatlerinde kamu düzeninin sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan ve suçtan uzak tutulması, okul devamsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla, Kolluk Kuvvetlerince devamlı denetim yapılıyor” dedi.

Bilir, uymayanlara yasal işlem yapıldığını da hatırlatarak Oda üyelerini bir kez daha alınan kararlara uymaya davet etti.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu