GündemSpor

“O olağanüstü bir futbolcu”

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde futbolcu İlkay Gündoğan fırtınası esti. Devler Ligi’nde son 16 turunda Manchester City deplasmanda Basel’i 4-0’la geçerken gecenin yıldızı iki gol kaydeden Balıkesirli İlkay Gündoğan oldu. Pep Guardiola, öğrencisi için ” O, olağanüstü bir futbolcu. Baskı altında kalmayan, golü koklayan, harika bir orta saha oyuncusu” dedi.

Manchester City’nin Basel’e gol yağdırdığı maçta Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ın yaptıkları, hocası Guiardiola’yı adeta mest etti. 4-0 kazanılan maçın ilk golü 14’üncü dakikada İlkay’dan geldi. Manchester City, 18. nci dakikada Bernardo Silva ile farkı 2’ye çıkardı. İlk yarıda son sözü Sergio Agüero söyledi ve devreye Manchester City’nin 3-0’lık üstünlüğüyle girildi.

Dakikalar 53’ü gösterdiğinde ise sahneye yine İlkay çıktı. Sergio Agüero’nun pasında ağları havalandıran İlkay, kendisinin 2, nci, takımının 4’üncü golünü kaydederek galibiyetin mimarı oldu.

İlkay’a övgü yağdırdı
Maçın ardından Pep Guardiola, öğrencisi futbolcu İlkay Gündoğana övgüler yağdırdı.
Guardiola, “O özel yeteneklere sahip bir futbolcu. Golü koklayan, ceza alanına girmeyi seven, baskı altında kalmayan, harika bir orta saha oyuncusu. O sahadayken fark ettiğim şey, onu ne kadar özlediğimdi. Uzun bir sakatlık sürecinden sonra yeniden aramızda” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu