GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ÖLDÜRENLERİN TAMAMI ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİTTİ

Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin Viyana Anlaşması’na değindi.

Viyana Anlaşması’nın 41. maddesinin konsolosluk çalışanlarına dokunulmazlık vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak gitti” ifadelerini kullandı. HaberTürk’ten edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları: “Neden ve hangi gerekçeyle arama için 10 gün beklendi? İkinci soru, konsolosun konutunda da arama yapıldı. Ne zaman? 16 Ekim’de. Şu garip işe bakın. Ayın 16’sında konsolos elini kolunu sallayarak gidiyor. Konsolos giderken neden müdahale edilmedi? Dokunulmazlığı var diyorlar, hikaye, dokunulmazlığı yok. Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesinde açık hüküm var. Bir cinayet işlenmiş.

Bundan daha ağır suç olur mu? Kimden izin alıp gitti. Hangi gerekçeyle gitti? Üfürmek kolay, asarız keseriz demek kolay. Ülkeyi haysiyet içinde yöneteceksin. Türkiye’nin itibar ve onurunu koruyarak yöneteceksin17 Ekim’de başdanışman açıklama yapıyor. Diyor ki, Erdoğan olayı deşmeden Kral Selman’a yardımcı oldu. Siz nasıl oluyor da, olayı deşelemeden bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Cemal Kaşıkçı’yı öldürmek için Suudi Arabistan’dan ekip geliyor. Öldürülüyor. Herkes öldürüldüğü konusunda hem fikir. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak Türkiye’den ayrılıyor. Katiller herkesin gözünün önünde, Türkiye’de özel uçaklara binerek ayrılıyor”dedi..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu