Gündem

Önlemler Alındı

Orman yangınları açısından birinci derece hassas bölge olan Balıkesir’de 2017 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Koordinasyon toplantısı yapıldı.

 

 

Vali Ersin Yazıcı Başkanlığında Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koordinasyon Merkezinde 2017 yılı Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon toplantısı yapıldı.Toplantıda havaların ısınmasıyla orman alanlarında çıkabilecek yangın riskinin artması konusunda alınabilecek tedbirler görüşüldü. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Gelecek Kuşaklara yeşil bir Balıkesir

 

Valiliğin haberine göre Vali Yazıcı: “Kurumlarımız orman yangınları konusunda kendi üzerine düşen görevleri bilmesi lazım. Balıkesir orman yangınları açısından riskli bir bölgedir. Bunun için de okullarda öğretmenlerimize, ibadethanelerimizde ise din adamlarına önemli sorumluluklar düşmekte, ağacın ve ormanın önemini her fırsatta anlatmaları gerekmektedir. Yapılacak olan işbirliği için şimdiden teşekkür ediyorum. Büyük emekle oluşturulan ormanları gelecek kuşaklara aktarmak için yangın gibi önemli afetten korumak için devletimizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla tedbirleri gözden geçirdik. Hazırlıklarımızı bitirmiş bulunuyoruz inşallah kazasız bir sezon geçiririz, gelecek kuşaklara yeşil bir Balıkesir bırakmak için çalışmaya devam ederiz.” dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu