GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

Onyedi Eylül’den anlamlı gezi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü kapsamında öğrencilere Çanakkale gezisi düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin anlamını ve tarihi önemini tazelemek, geçmişten bugüne devam eden milli birlik ve beraberlik ruhunun aşılanmak ve tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Şavaşı’nın önemini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi 28, 29 ve 30 Mart tarihlerinde öğrencilere yönelik düzenlenirken; 31 Mart Cumartesi günü ise üniversite personeli için yapıldı.  Üç boyunca toplam 360 öğrencimiz Çanakkale Zaferi’nin gerçekleştiği mekanları rehber eşliğinde gezme şansı elde etti.

Personele yönelik 31 Mart Cumartesi günü düzenlenen geziye ise  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcımsı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe ve üniversite personeli ve ailelerinden oluşan toplam 135 kişi katıldı. 103 yıl önce atalarımızın kazandığı destansı zaferi yerinde görme imkanı elde edilen gezi gün boyunca devam etti. Savaşın yaşandığı tarihi mekânları rehber eşliğinde gün boyu gezen üniversitemiz çalışanlarının  bu şanlı ve unutulmaz  zafer hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmaları sağlandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu