GündemSiyaset

ORDU YOK ‘YAPILIR^ PARA YOK ‘BULUNUR’ DÜŞMAN ÇOK ‘YENİLİR’

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Kuvayı Milliye Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Akın, ‘‘Kuvayı Milliye demek, tasfiye kararı alınmış bir milletin yeniden doğuş hareketi olan Atatürk’e, “Ordu yok” denildiğinde “Yapılır” dedirten; ‘Para yok” denildiğinde “Bulunur” dedirten; “Düşman çok” dediklerinde, “Yenilir” dedirten kahraman Türk milletinin mücadeleci ruhudur. ’dedi.

AKIN ‘KUVAY-İ MİLLİYE’

Akın yapıtığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı.: Kuvayı Milliye Şehri olarak bilinen ilimiz, Kurtuluş Mücadele’mizin sembol şehirlerinden biri olmuştur. Kahraman Balıkesir’imize İstiklal Madalyası verilmesi için vermiş olduğum kanun teklifi TBMM’de görüşülmeyi beklemektedir. Balıkesir’in hakkı olduğunu düşündüğüm İstiklal Madalyasının verilmesi konusunda tüm siyasi partilere mensup milletvekillerinden destek beklediğimi bu vesile ile ifade etmek istiyorum.Bugün Atatürk’süz, kendi tarih tezlerini ortaya atan siyasi iktidar; vatanına, canına kast edilenlere karşı bir milletin direniş ruhunun adı olan Kuvayı Milliye’ye ikame güçler yaratmak istemektedir. İktidarın bu yaklaşımı Kuvayı Milliye kahramanlarımıza ve Türk Milleti’ne büyük bir saygısızlıktır.

Kuvayı Milliye Gününde Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandırarak tam bağımsız Türkiye’yi var eden başta büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ile şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu