GündemDünyadan HaberlerEğitim

Osmanlı Türkçesi kursu sona erdi

Balıkesir’de Osmanlı Türkçesi Kursunu bitiren kursiyerlere sertifikalarını Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından verildi.

Karesi Tarih Rehberlik ve Eğitim (KATRE) Derneği tarafından açılan Osmanlı Türkçesi kurslarının sertifika töreni Balıkesir Öğretmenevinde yapıldı.
Düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Bayan Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Bayan Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve Bayan Kınay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Bayan Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Müftü V. Ramazan Topcan, Hayrat Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi ve Karesi Tarih Rehberlik ve Eğitim (KATRE) Derneği Başkanı Hüsrev Hakan Kanat, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kursiyerler katıldı.

OSMANLICA BİR KÜLTÜRÜN, BİR COĞRAFYANIN VE MEDENİYETİN DİLİDİR

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, “Osmanlıca bir kültürün, bir coğrafyanın ve medeniyetin dilidir. Ortak tarihimizdir. Geçmişimizle bağı koparmadan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesi kültürel mirasımızın nesilden nesile aktarılması için son derece önem arz etmektedir. Bu fikirden hareketle, Osmanlıca kursları halkımızla buluşmaya devam edecektir. Yapılan bu işin geçmişle gelecek arasında köprü kuracak çok hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Kültürel değerlerimizle yabancılaşmamak, tarihimiz ile aramızdaki irtibatın kesilmemesi bakımından Osmanlı Türkçesinin öğrenilmesi önem kazanmaktadır. Dil bir milletin ruhu, özü, hatırası ve hafızasıdır. Bu birikime sahip olmak kişiye ayrı bir değer katar. Ben kursa katılan tüm kursiyerleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

OSMANLI TÜRKÇESİ SERTİFİKALARI TÖRENLE DAĞITILDI

Yapılan konuşmaların ardından Osmanlı Türkçesi kursunu tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.
Bayan Yazıcı da Osmanlı Türkçesi kursunun sertifikasını Vali Ersin Yazıcı’nın elinden aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu