GündemKöşe Yazıları

Oyunuzu kullanın..

3 gün sonra sandık başına gidiyoruz. Türkiye için önemli bir gün. Ülkenin geleceği bu seçimler ile şekillenecek. Yurtdışı oylar kullanıldı. Katılım az. Yüzde 40 gibi. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlar oylamalara pek ilgi göstermedi.

24 Haziran gecesi yeni dönemin şifreleri ortaya çıkacak. Meclis aritmetiği belli olacak. İlk turda Cumhurbaşkanının seçileceğini düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı için ülke yeniden 8 Temmuz’da sandık başına gidecek. Alanlar daha da ısındı son bir haftadır. Özellikle Cumhurbaşkanı adaylarının atışmaları ana haber bültenlerine konu oluyor.

Televizyon ve sosyal medya reklamları ise renkli görüntülere sahne oluyor. Animasyonlar kullanıldı bu seçimlerde. Genç seçmenlerin oyu önemli. Sadece gençlerde değil, orta yaş seçmende internet ile haşır neşir artık. Akıllı cep telefonları ile herkes her an sanal alemde turluyor. Bu turlamalarda karşımıza sürekli reklamlar çıkıyor. En cazip olanlar izleniyor, kimileri sosyal mecralarda hit yapıyor.

Ülkemiz 25 Haziran sabahı yeni bir sistem ile uyanacak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile başbakanlık kurumu ortadan kalkıyor. Devlet başkanlığına benzeyen bir sistem ile ülke tanışacak. İyi mi olacak, kötü mü bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Tüm ülke vatandaşlarının görevi bu Pazar sandık başına giderek Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak. Bu bir vatandaşlık görevi. Sonuçlar şimdiden ülkemize hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu