GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ÖZHASEKİ ‘‘İKİ BİZDEN ÜÇ SİZDEN PAZARLIĞI DEĞİL’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimde MHP ile ittifak görüşmelerine ilişkin, “İki belediye sizden olsun, üç belediye bizden olsun diye bir pazarlığımız asla yok. Bunun altını çizerek söylüyorum’’ dedi.

Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in destek sözünün hatırlatılması üzerine Özhaseki, “30-40 yıllık bir arkadaşlığımız var, belediye başkanlığımız var. Melih Gökçek’in beni destekliyor olması beni tabii ki sevindirir. Niye sevindirmesin? En azından biz, belediyeciler birbirimizi çok iyi biliriz. Kimin ne iş yaptığını, neler yaptığını, başarılı olup olmadığını hepimiz biliriz. Doğrusu bu konuda bana destek veren herkese, başta değerli başkanımız olmak üzere teşekkür ederim.” diye konuştu. Melih Gökçek ile görüşüp görüşmediğine yönelik soruya Özhaseki, “Elbette ara ara haberleşiyoruz, niye konuşmayalım?

Ben kimseye küs değilim.” cevabını verdi. Ankara’da ilçeler bazında MHP ile nasıl bir ittifak yapılacağına yönelik bir soru üzerine Özhaseki, şunları söyledi: “İttifak bizim aramızdaki görüşmeler, kesinlikle bir ‘al ver’ ilişkisine dayanmıyor. Şu anda çok çirkin vaziyette ‘şunu siz şuradan aday yaparsanız, biz bunu yaparız, bu bizim partimizin adayı olsun, sizin partiden iki aday, bizim partiden 5 aday gibi’ dışarıda yapılan, muhalefetin yaptığı tür bir pazarlık içinde asla değiliz. Biz ne yapıyoruz? Cumhur İttifakı yaptık. Cumhur İttifakı’ndan bizim kastımız, amacımız, 1-2 sen öncesinde başlayan bu iş birliğinin amacı neydi? Türkiye’de bir beka sorunu var. PKK gibi bir terör örgütü dünyada bulduğu yüzle, destekle ve içerden bir takım desteklerle de çukur kazıp bu ülkeyi bölmek istiyor. Çok net…’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu