Gündemİlçe HaberleriSiyaset

PAR ‘‘KARESİ MHP İLE ŞAHLANACAK’’

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem Balıkesir İl Başkanı Suat Par, Karesi AVM’de yaptığı basın açıklamasıyla Karesi Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı. Par, ‘‘Karesi MHP ile şahlanacak. Üretken belediyecilik ile tanışacak’’ dedi.

Karesi AVM’de yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda konuşan Suat Par, ‘‘Uzun yıllardır yaşadığımız bölgemizde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üretken belediyecilik nalayışını hizmete ve hayata geçirmek adına Karesi Belediye Başkan Aday Adaylığı’na müracaat etmiş bulunmaktayım. Vesilesi ile ülkemizin gelmiş olduğu durumda liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in önderliğinde yola çıkılan 16 Nisan referandumunda iktidar partisinin geçmiş dönemdeki hal ve hareketlerinden vazgeçmesi neticesinde terörle mücadele edeceğini belirtip açılım sürecinin sona ereceğini söylemesinden sonra AKP ile birlikte hareket edilerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş yapıldı. Bu süreçte ülkücü hareketin yıllardır üzerinde hassasiyetle durduğu FETÖ terör örgütü 15 Temmuz 2016’da iç ve dış güçlerin teşvikiyle ülkemizde bir kalkışma başlattılar ve bu milletimizin cesareti ile bertaraf edildi. Ancak bunun sonuçları kısa vadede ortadan kalkacak gibi görünmüyor. 24 Haziran’da yapılan Cumhur İttifakı’nın ardından dış güçlerin yerli işbirlikçilerin bir araya gelmesiyle özellikle CHP,İP (İYİ Parti) ve HDP birlikteliği kapsamında Cumhur İttifakı’nın yıkılması için bir takım çalışmalar içinde olunuyor. Liderimizin de ifade ettiği gibi 31 Mart seçimlerinde MHP’nin yerel yönetimlerde en üst seviyelerde temsil edilerek halkla bütünleşmiş, ve bölge halkına en iyi hizmeti sunmak adına ben de Karesi Belediye Başkan Aday Adayıyım’’ ifadelerini kullandı.

BALIKESİR’DE MHP – AK PARTİ İTTİFAKI OLACAK MI?

‘‘Balıkesir’de yerel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin ittifak yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Par şu ifadeleri kullandı; ‘‘Eğer ki karşı ittifak Türkiye Cumhuriyeti devletine zarar vermeye kalkarsa biz de ittifak yaparız. Liderimiz Devlet Bahçeli Bey de ittifak taraftarı olduğunu söylemiyor. Ancak 16 Nisan referandumunda çıkan sonuca göre CHP ve İYİ Parti yüzde 49’u elinde tutmak istiyor. Karşılığında bizim de yüzde 51’i güçlendirmek ve tutmak zorunda olduğumuzu görüyoruz. Süreç devam ediyor. Rakamlar Devlet Bey’e sunulacak ve ittifak ile ilgili durum netleşecek. Biz de netleşen duruma göre pozisyonumuzu belirleyeceğiz’’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu